life is strange remastered版9月30日出

191 回覆
34 Like 4 Dislike
C記係邊間?
鬼佬taste好難捉摸
前幾日先見到有人話LiS2係3集入面favourite
last of us 2都畀好多鬼佬捧為神作啦
始終美國已經左膠當道
香港人評價遊戲都係比較理性啲
岩啊如果你話你唔係美國GET唔到個背景
咁係咪美國人先玩得LiS2
根本唔應該用呢個議題做中心
Gameplay上輸比Detroit, Until Dawn
連情懷都冇埋
carousell
個時覺得好撚殘酷
Life 3 短過Life 2 好多,兩日玩完,又無open world ,小鎮又細 ,故事簡單 ,最多值$280
間嘢平時做開細game規模,今次夠膽死收四舊水又唔分章出都feel到有伏
第二集真係垃圾到嘔 一個可憐既阿哥被煩膠細佬累到要走佬既故事
唔係俾左錢的話 我會直接棄game

今次第三集好玩啲既 一定好過第二集同tell me why不過唔值咁貴都真
已經對依間野冇乜期望 始終第一集太神 突破唔到
根本indie驚級數, 賣大作價錢
第2集已經賣貴左, 但都仲可以接受
呢集個定價真係癲
你同我心目中嘅價居然一樣 我心目中都係俾200尾頂盡
我果時仲要食正價, 支持下Dontnod
但玩到EP2 悶到滯棄左近排無聊至爆左
真係估唔到班底一樣都廢到咁, 最後果集仲要冇插曲得D 死人鋼琴聲
我覺得除左lis 1, 佢地無咩其他故事驚係整得好
反而remember me, vampyr呢d其他類型又唔差
間野眼高手低左啦
你最大賣點就係Indie咁嘅價唔係諗住會同telltale, detroit 有得比下化
等睇佢地食番LiS1條水
最好笑係第2集話arcadia bay is in the past
轉過頭最尾果集又出彩蛋
根本就要啦,穿越時空呢種能力好多野都未玩
好似1代整蠱Victoria果個解謎咁
呢d咪gameplay囉,而唔係同場景無咩互動
擺幾十樣無無謂謂既物件俾你禁
時空呢樣又同選擇貼切,整多d選擇仲好
係鬼,你係連登一講強國game,無論係呃唔呃錢係咪手機遊戲都一律負評
除左一代,其餘能力都好雞肋
第二代隔空取物其乎冇放落gameplay 咁滯
第三代好似都好雞肋, 可以心靈感應=多左對話.okay, 然後呢?
第三集讀心其實ok 既,知多左其他角色既故事
但個主線有啲短,如果多一個chapter 係講多啲主角阿哥好啲

第二集我最嬲係每一個chapter 同chapter 之間係冇任何關連啲角色係一個chapter見完,開始記得佢係咩性格,但chapter 一完,佢之後就唔會再出現,亦唔會對之後既故事有任何影響
玩第二集最難受既地方係唔鍾意兩個主角玩劇情game 但唔鍾意個人物,玩家有咩可能會玩得開心
Detroit其實係法國團隊出,佢哋思維仲係正常人
美國咪評價唔好
如果美國人出一定搵D勁樣衰演員+LGBT元素
起碼Life 2有幾個不同ending (去唔去到墨西哥, 阿哥有無死etc), Life 3幾個ending千篇一律, 原來溝左steph就唔可以同時溝ryan ... 故事選擇性太少 .. Alex同其他人(riley/mike/charlotte)互動性不多 ... 仲整得差過黑相集1-2 ... 中段去尋寶真係好dup波鐘, 而且事故賠償竟然唔係賠俾家人而係女朋友 ....無晒Life 1 那種末日浪漫的感覺 !
依家係咪唔再有Detroit呢類game ? 本身間廠好似執左?
Detroit間公司冇執,比騰訊買左姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞