life is strange remastered版9月30日出

191 回覆
34 Like 4 Dislike
before the storm個人覺得還好, LIS2悶到癲, 個細佬煩到仆街
故事主要係小鎮到進行, 地圖活動範圍得小鎮同埋礦山部份位
spirit animal可以話有掛? 某一章有個位算暗示主角係咩動物(亦可能係我諗多左), 但起碼唔似1同bts咁直頭有隻動物走出黎比玩家知道果隻野就係代表主角
對比之下before the storm已經好好
起碼會鍾意啲角色, Chloe同Rachel
我覺得LiS 2問題係太少Life 太多Strange
第一集即刻搞勁大單野又想Payoff兄弟情但又冇鋪排
情況好似LiS第一集就打風咁
應該講下Sean 同Lyra 仲有平時番學D野
屌佢老母淋撚左9次花
rachel 係幾可愛
原本以為佢有特殊能力
其實life is strange 2 已經高汁過tell me why
Soundtrack 仲要垃圾到喊
Before the storm廢極都仲有歌聽
True colour 幾吸引,其實bts 前傳嚟講算做得唔錯
tell me why無時無刻都係提住 trans trans trans trans
LIS系列fans
一出即刻買左
個題材其實幾得意 設計都幾細心好好細節位 配樂唔錯 LIS系列嘅配樂都幾好 係覺得個劇情比較少同短
本身對LGBT唔反感 所以都覺得隻game LGBT嘅野都唔係太誇張 雖然Alex個setting好似係queer 但佢都冇逼玩家les姐
有無人玩lis1係唔鍾意chloe
同埋係接近無gameplay
第一集時光倒流既能力真係令個玩法有趣
之後續集應該再應用好既個能力落gameplay到
而唔係轉另外一d完全唔好玩既能力
以為捱幾章會正,點知一路悶都尾
今集係咪一舖過,唔分season咁出?
Fan forum 有討論過Rachel 死後時光倒流能力過咗畀Max
過火左
但角色上Alyson 同Tyler 冇咩問題
剛剛重打ep 2
半集係cutscene仲要冇歌
能力可有可無
配角冇著墨只係plot device
LiS 1淨係David 一個已經寫得好過大部分LiS2 d 人
冇大影響
https://youtu.be/bHlsUUTAbqI
https://youtu.be/_BpBf8oyNYs
中意第一集就係因為佢夠CHILL
希望True color都係咁
true colors堆歌都好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞