其實咁樣對另外嗰三個公平咩? 另外三個無努力過咩?游奧運機會可能一生人得一次

165 回覆
44 Like 318 Dislike
都唔係既, 兩個比賽
如果係一齊棄, 一齊再JOIN另一條戰線先岩

不過我相信如果大學感情好 亦知無得贏, 都會理解呢個決定
你邏輯呢?
人地隊友日日一齊集訓 情同姐妹
自知自己幾多斤兩&實力差距 真心想成全佢唔撚得嘅?
你想像係唔公平就一定係真?
人地想像係team decision就一定係FF?
連登仔: 奧運一定係以拎牌為第一目標架啦

記住啦
唔好一陣間又搬龍門
好聽d叫策略
唔好聽d叫逃兵
如果我係被CARRY嗰個
本身都係俾人CARRY先有得入
CARRY嗰個唔玩俾人CARRY既有咩資格出聲
咪就係,或者隊友都想佢拎牌呢
一句講曬 唔知係一齊決定 定係 上面壓落黎既決定
有咩好拗?
yes
實力嘅分野佢地自己一定最清楚
承人之美都係美德啦
到時候游左,又話咁樣都唔撚識做好個策略
好明顯就應該留力乜乜乜,點都有得屌
囇撚氣,佢地一team黎架
係人都知道4x 200機會唔大啦
都話游左4*100初賽
咁你點睇呀,連登仔
咁樣你唔好屌政府剩係支持幾樣運動囉
依度大把人第一次接觸奧運
條友質疑人覺得其他三個同意係想像力
好似知內幕咁
仲話人cctoy
暴露左自己係ccptoy
香港人一向崇拜精英主義有咩問題
屌啦 講到人地冇份決定咁
運動員準備咗奧運咁耐最尾嗰刻同你講唔使上場,因為只係陪跑咁樣不公平

同埋唔公平同有冇講出口係兩回事嚟
傻的嗎
呢個世界幾十億年黎不騮都弱肉強食
事實就係好似輪姦,你唔得就輪下個上
弱者根本冇bargaining power講公平
比人類社會圈養到成個傻閪咁
做乜鳩
連登仔係一個人黎?
FF到 邊個話係為國家利益
唔好再用公路賽做例,講乜全隊成就一個人。

公路賽單車手落到場,同team 既人一早分哂工, 大家各司其職。 有人破風, 有人沖刺。 贏既係成team 贏。

退一萬步講, 人地係個個都有落場踏車,為團隊付出,而港隊係quit game 為 一個人付出。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞