有啲咩運動應該100%要成為奧運項目但偏偏又冇份?

484 回覆
901 Like 18 Dislike
美式足球世界盃,美國係出隊大學隊去玩
但唔係大學明星隊,真係就咁揾一隊去打

上屆法國分組賽兩場加埋贏75分,四強輸美國82-0
決賽打日本,而日本係從來無一個人入到NFL

你話實力究竟差幾遠
Powerlifting
啦啦隊
太少國家玩 呢樣從來都唔係考慮因素
射箭下下風向都唔同
3人玩具都有 7足5足都應該要有啦
認真答,Lacrosse
拗手瓜
比條片大家reference
https://youtu.be/UIovig9YCqg
F1 宜家自己都賽緊啦
點會放出黎比佢地去奧運
點會無競賽成份
而家個共識就係出U23 咁咪變左U23既世界舞台
你唔好一味將自己眼中既競賽成份套晒落全世界度
好似拳擊咁 人地都規定要業餘 唔准見紅
好似ice hockey咁 唔准打交
去返足球度 FIFA就係覺得有呢個buffering幾好呀 又唔洗俾人屌話足球唔夠inclusive
又多一個青年賽事唔洗自己搞自己煩
你會唔會話樓主仲有上面嗰啲做愛射精好天真
都係鳩up吓表達吓意見啫
我點會唔知冇可能實現到
我想台灣俾奧委會正名以國家身份出賽添
唔通咁又好天真?
賽制唔合理就要批評嫁啦
Here is my kingdom come
打英式嗰班去打廢鳩美波都照樣屌打啦
有3人籃球,但無5人足球
有射擊,但無飛標
保齡球
壁球
賽車
未打到決賽就傷嗮
其實有部分運動唔會係奧運出現, 係因為本身已經太多世界級比賽.
近年都唔少聲音話要取消奧運足球
我指滑浪係日本既強項
美國07年先參加IFAF個世界盃,一參加就直落三連霸 你要知道呢隊美國隊係唔可以有NFL球員,最多只可以有已經畢業,打過NCAA個班人。啫係做唔到最TOP嘅個班先可以入呢隊

咁嘅水平都三連霸,11年同15年都係美國隊大炒50-7同59-12
相撲,會唔會搞到啲人肥嗮
其實奧運足球不如搞五仁足球算,好過睇世青盃
唔係大學隊添啦,係一定要college畢業咗先入得
最TOP個堆無一個俾打,驚太屈人機

- Professionals from any NFL or Canadian league were ineligible
- Player must have graduated from college—current college players were ineligible
- All levels of NCAA and NAIA athletics were required to be represented, not just FBS
天然健美?
屌記錯大學生世界盃,呢堆應該仲廢過NCAA
打飛機都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞