有啲咩運動應該100%要成為奧運項目但偏偏又冇份?

484 回覆
901 Like 18 Dislike
想睇壁球
之前見有個好似parkour捉依因咁嘅比賽外國好heat
個個應該真係捉伊因大賽黎 我都有睇過

不過點樣set場又係一個問題 固定擺設就唔好玩
次次唔同又好似人為因素影響太大
第二幅條女
打FIFA 為國爭光
當年俄佬玩呢種ON9運動都食禁藥
不過講真要一條溜冰一路拖地其實幾難
仲要拖果陣避開其他冰壺
絕對係難上手既運動
冇嫁,所有你睇到parkour既片,班人都係排練過好多次,摸熟晒條路線,每一個位都做好清潔+試跳好多次,絕對唔係即時freestyle想去邊就去邊。
而家奧運太多運動要cut就有
Chase Tag

WCT 3 - Match 4 - The Boys v Ape Escape
43,047,666 views

https://m.youtube.com/watch?v=rgWBm5ud20Y

Jong-Jong Speaks
These are the only people that will survive zombie apocalypse.
4 months ago
1.1K

Snooker team GB
可能要等埃及主辦奧運先有
空手道 (得今屆有 下屆又取消)
美式足球
Futsal 五人足球既技術同11人有好大分野
藍球都五人三人都係咁上下打法 反而足球冇分五人同11人
反而唔明企定定個d氣槍射擊點解會有份
明明就要個身體唔運動 要唔郁先準
做乜鳩

實用射擊要跑couse就話姐
女權運動
做愛運動
馬拉松式做愛
射精鬥遠
鬥做得耐唔射
跑山
F1
我反而覺得有得諗
俾佢地一個禮拜前入場熟習場地同排花式
琴日個滑板都係類似做法
其實parkour如果拎黎比賽實際上係一樣定位有少少尷尬既運動

佢既觀賞性在於[好似freestyle]咁想去邊就去邊,但實際上唔係.
另外一個觀賞性來自於佢既危險性同融入生活程度.例如觀眾最鍾意睇既parkour係天台跳黎跳去.用欄杆用扶手著陸.
而動作本身(落地,空翻)其實係體操既皮毛,相比之下唔係非常具有觀賞性.

所以如果起個場出黎(先唔講個場有冇標準),又做唔到freestyle既感覺,又做唔到融入生活,更加冇可能整到個有危險性既場地.

到時就會係平地最多高低1層樓高,光脫脫既石屎場,完全唔會有觀賞性.(仲好撚貴咁撚大個場)
入左奧運就會限你每個國家派員人數
英國張入場券爭崩頭
同時又會見到非洲佬打桌球tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞