有啲咩運動應該100%要成為奧運項目但偏偏又冇份?

484 回覆
901 Like 18 Dislike
可以參考攀石 Lead Climbing 賽制
//人工場地下,賽前選手有數分鐘觀察路線,觀察完需回到準備區,不能觀看其他參賽者比賽過程。選手跟次序輪流出場,每人只有一次機會//
之後只係由攀石變左Parkour 搵路線同鬥技巧
rap, mc jin贏硬
所以就唔做得奧運項目?
呢個一定好撚好睇
日本有職業,其實都有技術
咪就係 人哋就係傾好咗個共識 其實年青球員同一啲入選唔到世界盃嘅球員都有機會代表國家唔係咩壞事 你就係度自己發脾氣
根本而家奧運化嘅空手道同跆拳道都唔好睇,空手道係咁跳下跳下成隻袋鼠咁,之後鬥一齊出拳花睇邊個點得對手快啲,都唔知做乜,完全冇咗空手道本身追求一擊必殺嗰種攻擊力
棒球有143個國家入咗國際聯盟架,唔小眾架
點解北京個屆中共唔擺武術入奧運正式項目?淨係做示範項目
唔識打係咪要揾窿捐
足球u23睇黎托
真 啱啱睇完歐國盃,依家睇下啲友誼賽好過,反正都係出青訓同後備
咁難玩好多喎 飛黎飛去點捉
俄羅斯選手以中立運動員身份參加平昌冬奧,欲為自己爭一口氣,卻再次有人被發現服用禁藥。據路透社引述俄塔社消息,早前奪得冰壺混雙銅牌的俄國拍檔將繳回獎牌,因為「冰壺女神」巴絲嘉路娃的丈夫古舒尼斯基,已承認服用禁藥「米屈肼」。

01唔貼source
High Diving
但得幾個國家有能力整車同組隊?
英德意法日玩晒
60 米短跑 香港可以派金鐘轉車D人去
其實冰壺技術含量一d都唔低
1. 要keep住個動作滑行好難架
2. 要一邊滑一邊掃個地下

好巧平衡力
就係講緊好似w series咁 用統一車 純鬥技術
唔通單車又一定係要用返自己國家生產嘅車咩
有車都要有隊crew同車手
巴打你用咩輸入法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞