開個儲蓄戶口都要 20 萬.. 痴撚線

141 回覆
15 Like 4 Dislike
廿萬係恆生渣打已經係優進理財

渣打個prefer class無左啦
企業有社會責任為窮人服務

有幾多個有錢人發達之前唔係窮人
我中銀戶口都係得幾千蚊
呢個post 叫人無廿萬唔好開戶口嘅有幾多錢先

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題
不如誠哥將超級市場啲貨再賣貴5成
反正對於港柒賤種嚟講 在商言商 冇話合唔合理

好撚on9, 如果賣貴5成對生意冇影響有得賺多d你覺得佢會唔夠膽加?
正宗白撚痴

驚閪咩
樓都升咗咁多又唔見冇人買

係呀 驚閪咩
你想表達d咩?
你買唔到樓慘慘因為地產商冇盡社會責任?

買唔買到樓關你閪事
成堆似你呢堆咁嘅撚屌生活喺社會中下層
但係成個腦統治階級思想
講穿咗 企業喺香港根本冇需要理社會責任架其實
97後多得你堆撚屌唔少

你上面又話樓價升左咁多又唔見無人買
又問人買唔買到樓
咁其實佢買唔買到樓都關你閪事架喎
你又知人地係社會中下層?打稻草人定預設人立場再攻擊得順手d
如果間企業係公立企業或者牽涉公共服務我自然會覺得係要有社會責任架,但純私人企業,唔幫襯一間有其他選擇既,間企業又純粹係商業考慮,你想有咩程度咩種類既社會責任 就咁一句無社會責任撻埋去

開銀行要咩社會責任

好問題

好撚on9, 如果賣貴5成對生意冇影響有得賺多d你覺得佢會唔夠膽加?
正宗白撚痴

驚閪咩

係呀 驚閪咩
你想表達d咩?

買唔買到樓關你閪事
但係成個腦統治階級思想
97後多得你堆撚屌唔少

你班乞衣發窮惡, 講就乜撚野社會責任懶好聽
舉埋d例:
超級市場啲貨再賣貴5成
樓都升咗咁多
開戶口要廿萬
講到尾, 咪你冇錢囉, 唔洗講咁多廢話
你不如直接答DBS係喱件事有乜野社會責任, 我地再繼續討論

咪講撚咗冇囉
對住港豬使撚咩
講撚中你奴隸思想就起鋼
講嚟把撚柒

開銀行要咩社會責任

好問題

正宗白撚痴

驚閪咩

係呀 驚閪咩
你想表達d咩?

買唔買到樓關你閪事
但係成個腦統治階級思想
97後多得你堆撚屌唔少

問人買唔買到樓
如果間企業係公立企業或者牽涉公共服務我自然會覺得係要有社會責任架,但純私人企業,唔幫襯一間有其他選擇既,間企業又純粹係商業考慮,你想有咩程度咩種類既社會責任 就咁一句無社會責任撻埋去

搞清楚邊撚個無喇喇講人買唔到樓先啦
屌你老母short撚咗?
成件事dbs邊有錯啫
只係上面有柒頭講窮客係負資產
講到開戶口係銀行恩賜畀個客咁
先有人話銀行為咗社會責任先畀人開戶啫
法律又冇寫銀行一定要為邊個開戶
成件事明買明賣 有乜好講?
成班畜生係又唔係一句窮閪撻落嚟
唔通就唔係稻草人

正宗白撚痴

驚閪咩

係呀 驚閪咩
你想表達d咩?

買唔買到樓關你閪事
但係成個腦統治階級思想
97後多得你堆撚屌唔少

你班乞衣發窮惡, 講就乜撚野社會責任懶好聽
舉埋d例:
超級市場啲貨再賣貴5成
樓都升咗咁多
開戶口要廿萬
講到尾, 咪你冇錢囉, 唔洗講咁多廢話
你不如直接答DBS係喱件事有乜野社會責任, 我地再繼續討論

咪講撚咗冇囉
對住港豬使撚咩
講撚中你奴隸思想就起鋼
講嚟把撚柒

走住黎屌?
問你有乜野社會責任又up唔出

呢樣嘢係由我去定 唔係由個社會去定架?
同一樣嘢係責任定義務 每個人睇都唔同
我諗我講咗出嚟 你又咪係講你個窮閪點點點
死番去時事台做aa狗屌柒公屋撚啦你
出糧戶口揀大新啦
個 bonus interest so far 係我見過最高
活期 >1%
網上轉帳去其他銀行又冇手續費
用 youbanking 又可以儲下分賺信用卡免找數簽帳額
得一萬幾千就唔好叫儲蓄戶啦

又好似幾有道理

唔係得一萬幾千,二十萬我有,但係開戶咁串個感覺真係差
上面有人又咩李嘉誠又咩奴隸思想統治思想。 明顯中二病, 啲嘢聽過下又識啲唔識啲, 執人口水尾想扮勁, 其實邏輯混亂, 將個人對社會嘅怨恨炒埋一碟。離哂題搵人同你嗌交, 發洩情緒去第樹啦。呢度傾開銀行戶口, 唔係有錢分畀你呀, 唔關事嘅就走啦。
儲蓄戶口唔係綜合戶口 即係唔計股票債券既價值?
出糧戶口揀大新啦
個 bonus interest so far 係我見過最高
活期 >1%
網上轉帳去其他銀行又冇手續費
用 youbanking 又可以儲下分賺信用卡免找數簽帳額

正宗白撚痴

驚閪咩

係呀 驚閪咩
你想表達d咩?

買唔買到樓關你閪事
但係成個腦統治階級思想
97後多得你堆撚屌唔少

問人買唔買到樓

搞清楚邊撚個無喇喇講人買唔到樓先啦
屌你老母short撚咗?
成件事dbs邊有錯啫
只係上面有柒頭講窮客係負資產
講到開戶口係銀行恩賜畀個客咁
先有人話銀行為咗社會責任先畀人開戶啫
法律又冇寫銀行一定要為邊個開戶
成件事明買明賣 有乜好講?
成班畜生係又唔係一句窮閪撻落嚟
唔通就唔係稻草人

認真少少收你皮
1. 窮客係負資產
事實喎, 銀行洗係你身上既錢多過你俾佢賺既錢, 即係要蝕錢做你生意, 你咪負資產囉, 有講錯咩?
2. 開戶口係銀行恩賜畀個客
承上, 你對銀行黎講係負資產, 俾你開戶口要蝕錢的話, 咁係呀, 蝕錢都開俾你真係恩賜緊你架
3. 銀行有社會責任畀人開戶
你傻撚左? 間間銀行有唔同目標客戶, 大把投行冇幾百萬都唔入得場添, 乜柒社會責任? 笑左

窮富拉番勻唔係除笨有精 又點會唔畀你開?
大老闆開到個戶口出嚟
原來就因為員工太窮 唔可以開戶 冇得轉帳
多撚謝
剩係用緊DBS信用卡
想問下DBS開戶口有咩好
DBS 出名周圍賣資料
DBS 出名周圍賣資料

成日打黎話有筆備用現金
上面班人做乜鳩
其實窮撚銀行開戶真係銀行負資產咩
Atm 個啲本來就要整架啦
銀行卡用得幾多錢
窮撚利息又少
食得銀行幾多?
呢個post應該都幾多小學雞扮有錢串樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞