開個儲蓄戶口都要 20 萬.. 痴撚線

141 回覆
15 Like 4 Dislike
得果廿萬

你話放二百萬就話姐 廿萬放屋企算啦 息又冇 提款又有上限

題外話 今時今日係香港 冇一百萬流動cash真係好難生存 等俾支共移民取代啦
dbs好野黎, 多年前將有貴重物品既保險箱dum撚曬去堆田區

所以唔明点解仲有人幫襯佢
DBS不嬲都咁串
冇錢既地連普通戶口都唔想幫你申請

而家咪就係咁情況,一入門口果副咀臉。

我:唔好意思想問下開戶..(未問完)
佢 : 小姐,我地開戶得兩種,一種20萬, 一種一百萬。(無晒聲,唔再問你,好似唔想理你咁)
我 : 唔該晒 (果刻有少少火,佢眼神比我覺得我連 20 萬都無,完全唔想做我生意咁。)

火乜姐
咁你係冇ar ma

Citi客戶表示關注 ......
幫d窮撚maintain一個戶口成本好撚高,又上網屌人西口西面,又屌人服務差。
人地其實一毫子都無收你,仲要比service。窮客係一間銀行既負資產。
dbs好野黎, 多年前將有貴重物品既保險箱dum撚曬去堆田區

屌你老母

屌你老母

殘體字
幫d窮撚maintain一個戶口成本好撚高,又上網屌人西口西面,又屌人服務差。
人地其實一毫子都無收你,仲要比service。窮客係一間銀行既負資產。

你以為你啲錢放喺銀行郁都冇郁仲要免費俾息你?

你以為你啲錢放喺銀行郁都冇郁仲要免費俾息你?

好明顯佢係唔知銀行點賺錢

開出糧戶口
邊間好
DBS不嬲都咁串
冇錢既地連普通戶口都唔想幫你申請

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢
驚支爆仲擺銀行 cash is king呀

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

而家人地咪就唔撚做囉
做咩姐你

窮定富都係相對嘅啫
你擺得廿萬
喺佢眼中對比其他客又咪係窮閪

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

銀行先係最撚現實嘅商業機構

( Show Blocked User - Mirror )
開Citibank 啦
超好服務銀行又開到夜晚
用過hsbc服務仲衰過DBS

前兩日去Citibank 佢話櫃位攞錢要收20蚊手續費
儲入馬會啦

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題
不如誠哥將超級市場啲貨再賣貴5成
反正對於港柒賤種嚟講 在商言商 冇話合唔合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞