開個儲蓄戶口都要 20 萬.. 痴撚線

141 回覆
15 Like 4 Dislike
幫d窮撚maintain一個戶口成本好撚高,又上網屌人西口西面,又屌人服務差。
人地其實一毫子都無收你,仲要比service。窮客係一間銀行既負資產。

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

而家人地咪就唔撚做囉
做咩姐你

就係唔做呢D 窮閪生意囉
20萬都無學咩人開儲蓄戶口
俾我都唔做窮撚客
DBS我用開幾好。開Treasure俾我仲要終身免手續費。講緊我得好少錢。

佢個online banking算最好用。

廿萬都無開乜春Savings Account呀?
睇標題都估到係DBS
幫d窮撚maintain一個戶口成本好撚高,又上網屌人西口西面,又屌人服務差。
人地其實一毫子都無收你,仲要比service。窮客係一間銀行既負資產。

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題
不如誠哥將超級市場啲貨再賣貴5成
反正對於港柒賤種嚟講 在商言商 冇話合唔合理

佢有無拎槍逼你入去買呀
全港得返誠哥超市?定你覺得佢加價無成本
抑或誠哥一加價 全香港都加

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題

好撚on9, 如果賣貴5成對生意冇影響有得賺多d你覺得佢會唔夠膽加?
正宗白撚痴

驚閪咩
樓都升咗咁多又唔見冇人買

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

而家人地咪就唔撚做囉
做咩姐你

就係唔做呢D 窮閪生意囉
20萬都無學咩人開儲蓄戶口

20萬學人開戶口, 七位數字都唔好開啦笑死人咩

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題

佢有無拎槍逼你入去買呀

點解唔可以跟住加?
油價夠跌到仆街
又唔見入油/交通費平過
上網search 過匯豐同恒生都係5000蚊,出糧戶口好似唔使放$

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題

佢有無拎槍逼你入去買呀

點解唔可以跟住加?
油價夠跌到仆街
又唔見入油/交通費平過

誠哥做生意洗你教就死得啦

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

發窮惡

成班連登仔柒夠未 人人都有廿萬好未
講到廿萬好易就有咁 ff你班友就叻 現實鳩毛未出齊

廿萬係恆生渣打已經係優進理財
上網search 過匯豐同恒生都係5000蚊,出糧戶口好似唔使放$

我嗰個唔洗喎
話明儲蓄梗係慢慢儲架啦
一開波就放20萬 洗鬼用你咩

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題

好撚on9, 如果賣貴5成對生意冇影響有得賺多d你覺得佢會唔夠膽加?
正宗白撚痴

驚閪咩
樓都升咗咁多又唔見冇人買

係呀 驚閪咩
你想表達d咩?
你買唔到樓慘慘因為地產商冇盡社會責任?

買唔買到樓關你閪事
成堆似你呢堆咁嘅撚屌生活喺社會中下層
但係成個腦統治階級思想
講穿咗 企業喺香港根本冇需要理社會責任架其實
97後多得你堆撚屌唔少

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題

佢有無拎槍逼你入去買呀

點解唔可以跟住加?
油價夠跌到仆街
又唔見入油/交通費平過

誠哥做生意洗你教就死得啦

你重要ff埋我教誠哥做生意
真係講都嘥撚柒氣
點解要開DBS 有咩好

夠薑咪撚做嘛
又要做又要奄尖聲悶
屌你老母臭閪

社會責任呢

開銀行要咩社會責任

好問題

佢有無拎槍逼你入去買呀

點解唔可以跟住加?
油價夠跌到仆街
又唔見入油/交通費平過

on9
第一 你點論證誠哥超市既貨物加價會令其他野都加
第二 就算真係會如你所講加,咁又同銀行要咩社會責任有咩關係
第三 誠哥一加價會令全香港都加價的話,當年通縮就唔駛令政府咁惆悵啦

油價跌,入油同交通費無平 又關銀行社會責任咩事呀 都費事講交通費同埋入油既成本係咪真係得油價

我嗰個唔洗喎

學生同atm card account 係唔使,好似係
講真銀行係有責任俾人開戶口方便人既,而家唔係難到開唔到,係Dbs 難姐,放5000蚊俾埋e banking fx securities 你其實好抵架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞