開個儲蓄戶口都要 20 萬.. 痴撚線

141 回覆
15 Like 4 Dislike
突然無啦啦怕支爆,又怕港爆。
驚驚地想d錢搬去穩陣d 銀行擺,諗住問下DBS啦
屌你串撚到最少要20萬先比開戶,仲要戶口唔夠二十萬要罰錢
喂儲蓄戶口咋喎,20萬唔係話無,但原來而家玩到咁串。
DBS不嬲都咁串
冇錢既地連普通戶口都唔想幫你申請
做人不要太DBS
DBS不嬲都咁串

而家咪就係咁情況,一入門口果副咀臉。

我:唔好意思想問下開戶..(未問完)
佢 : 小姐,我地開戶得兩種,一種20萬, 一種一百萬。(無晒聲,唔再問你,好似唔想理你咁)
我 : 唔該晒 (果刻有少少火,佢眼神比我覺得我連 20 萬都無,完全唔想做我生意咁。)
開Citibank 啦
超好服務銀行又開到夜晚
用過hsbc服務仲衰過DBS
開Citibank 啦
超好服務銀行又開到夜晚
用過hsbc服務仲衰過DBS

Citibank 開出糧户口好似有discount

今日都行過渣打,又係出糧送里數
邊間銀行做出糧戶口最好
得一萬幾千就唔好叫儲蓄戶啦
dbs 開saving 有咩好
Dbs一向都唔係做casa生意
開出糧戶口免二十萬
交易處中,請稍候

又好似幾有道理
之前有學生出永久免年費 ..
但而家學生出最多都係畢業後免 幾年
之後就睇你放幾多錢入去再決定收唔收

又好似幾有道理

好心啦20萬唔夠擺係藍罐算啦
20萬都冇, 放屋企夾萬算啦
銀行又唔係高息 放屋企仲方便
20萬都冇, 放屋企夾萬算啦
銀行又唔係高息 放屋企仲方便

DBS不嬲都咁串

而家咪就係咁情況,一入門口果副咀臉。

我:唔好意思想問下開戶..(未問完)
佢 : 小姐,我地開戶得兩種,一種20萬, 一種一百萬。(無晒聲,唔再問你,好似唔想理你咁)
我 : 唔該晒 (果刻有少少火,佢眼神比我覺得我連 20 萬都無,完全唔想做我生意咁。)

火乜姐
咁你係冇ar ma

我諗佢都係唔想哂大家時間姐,佢好詳細咁介紹完個product俾你先講個入場費你咪仲火!
dbs好野黎, 多年前將有貴重物品既保險箱dum撚曬去堆田區
千奇咪去d 存鈔機存支票機都冇既銀行,好麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞