721襲擊案|7被告分別判囚3年6個月至7年

191 回覆
62 Like 47 Dislike
乜你哋都知嘅咩
西瓜佬
收哂安家嘅condom算唔算condom
得3年幾, 鬆晒手
屌 又販毒 又勒索
班老黑個底花到咁
班家屬仲好意思話個判刑「法治已死」
「不公平審訊」
上京告御狀
啊蛇幾時先拉你
西瓜佬死撚咗去邊
交幾個黑社會得架啦
香港遲早會有新字頭
Pin pls
班傻西以為真係咁撚刑樣都唔遮衝去打人冇事
寫報告比習近平?你咪寫囉
開香檳會唔會犯國安法?

咁撚輕
犯法就係犯法
捉多d白衣人
成幾百人拉7個
係囉on9
同樣暴動 個黃英傑2條罪仲輕過認罪既
癡得幾勻循
隻隻賤種都有案底
一件本來正常不過既事係今時今日變成一件不可思議既事
2019 年 7 月 21 日,元朗站發生白衣人無差別襲擊事件,近百白衣人手持木棍、藤條等武器攻擊市民。7 名白衣人早前被裁定暴動、有意圖而傷人等罪罪成,法官葉佐文今(22日)在區域法院判處 7 人監禁 7 年至 3年 6個月。法官葉佐文斥責,白衣人以武裝力量,想自製「保衞家園」字牌,自行執法,將警察淪為配角。

法官葉佐文批評,白衣人濫用國旗,將國旗綁在武器上,一邊吶喊,一邊打人,用手打、扔物襲擊無辜市民。困在車廂的人不敢越過如此惡的白衣人,實屬非法禁錮 。

今日旁聽席爆滿,左邊的旁邊人士大部分穿白衣,有一名粉紫色上衣老翁,及一名白衣女子持國旗旁聽;右手邊的旁聽人士部分穿黑衣。旁聽人士聞判後,大叫「判刑不公」、「六月飛霜」、「不公平審訊」、「法治已死」、「咁林卓廷咪要出去打靶」、「寫報告去習近平,寫信去中央」、「叫習近平處理香港」。

本案涉及 8名被告,依次為王志榮、黃英傑、林觀良、林啟明、鄧懷琛、「飛天南」吳偉南、鄧英斌及蔡立基。

https://www.thestandnews.com/court/721-%E7%99%BD%E8%A1%A3%E4%BA%BA%E6%9A%B4%E5%8B%95%E6%A1%887-%E4%BA%BA%E6%9A%B4%E5%8B%95%E5%82%B7%E4%BA%BA%E7%BD%AA%E6%88%90-%E6%9C%80%E9%87%8D%E5%9B%9A-7-%E5%B9%B4-%E5%AE%98%E6%96%A5%E7%99%BD%E8%A1%A3%E4%BA%BA%E5%B0%87%E8%AD%A6%E6%B7%AA%E7%82%BA%E9%85%8D%E8%A7%92-%E9%9B%86%E9%AB%94%E5%96%AA%E5%A4%B1%E7%90%86%E6%99%BA%E7%84%A1%E5%B7%AE%E5%88%A5%E6%96%BD%E8%A5%B2
呢個世界係好人死先
但壞人嘅死可以出自好人攬炒
我信有天收 但可能要我投胎幾十轉先見到
等天收又如望天打卦
因為認罪嗰件一直都還押緊,如果量刑不高扣埋還押期真係隨時放得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞