【連登 商業電台 光明頂 討論區(六十)】

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
金庸寫到最後就係話比你聽,啲類人最後唔會做到啲咩嘢,最後只能夠走佬,
最多保自己安享晚年咁解,個社會多啲啲人多一萬個都唔會有咩改變
先前以為有老香港文化界故事聽可以理解返舊香港事,點知係過氣電池
有關係
中國愈慘, 香港愈好
中國愈好, 香港愈慘
俄佬唔黐國家名義都幾好打

我講奧運
當年中共收賣曬啲商家佬(例如自由黨啲仆街)
再用民主回歸嚟收編啲教育社福同專業人仕,咁就搞掂咗英國佬
不過講又講,邊個會估到係由白卡揸旗加個冇肺搞到係咁加速。

董建華真心膠送左好多人一程
前校長終於有個俾佢休息吓
19成日拎住袋住先

其實袋條撚咩
袋完輸左咪一樣收返洗橫手

個嘉賓重on9,話反對派點解唔慢慢傾
傾你老母咩年頭大律師遊行,到各國商會出聲
5月20萬遊行到6月9 100萬人遊行未行就重話聽日照上

6月9日班黑警收埋曬號碼牌無法無天打人
見人就打19瞓撚左
點係中信大廈射tg

19係叻係聰明,但同佢一樣骨頭縮骨
佢試無自己同仔無英籍睇下佢會唔會講到唔關佢事

聽左十鳩幾年,佢不如講世界新聞好過講香港新聞縮下縮下
美國減低左通脹同搵到new money ,但無諗到養到串哂。

腥講就係咁上左路
好遺憾.64既例子話比你聽唔係咁
19早已經講呢盤大棋已經冇咗腥港位置同價值,棋子到人質
其實係,香港人已經唔洗再證明D乜
而家最緊要安全
期期換龍頭都係咁吹㗎啦,吹足幾代二、三十年,日日望明君聖人再臨中華,間接咪證明咗奴隸民族
陶生串過泛民咁多人nothing happened,
啲樣就係我最討厭泛民既地方,戰又唔戰曬,降又唔降曬
如果你係決定戰既,就97前或者03就all in
係降既就降曬佢增取中共比多啲狗餅你
戰又戰唔曬降又降又唔降曬,根本係搵枝樹枝隊隻老虎激嬲佢,
同自殺無分別

「香港爆發過五十萬人大遊行,後來,nothing happened,無聲無息,在社會學上,也是很不可思議的事。」朋友答。「但香港的反對派,卻很以此為榮,到處誇耀:全世界哪一個城市,五十萬人遊行,秩序會如此井然良好的?這樣的見識,在地產呎價七萬元面前,香港怎會造反?」

「中國人喜歡自掃門前雪,」鬼仔說:「我們西方人,會想到子孫後代的幸福,自己犧牲,為了未來的同胞。」

「這就是移民顧問公司永遠生意好的理由。」我說,大家哈哈哈,喝一杯啤酒,渡過了一個happy hour。
佢哋唔係蠢,只係唔會想理,針未拮到肉啫,人哋目標好明確
咁佢有核彈tim,你唔一早投降
論歷史地位,陳同佳絕對重砰過司徒華。

而3條7,係陰差陽錯底下,間接執行左公義,不過祭品係我地
講起拜登,條友真心識玩
搞掂trump ,傾掂俄佬,扮哂野會遠東之力上位之後比行力做鳩佢,但位就上左錢又袋埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞