【連登 商業電台 光明頂 討論區(六十)】

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
玩運動勁嘅人一定唔會蠢,做咁耐運動員一定有人教落唔好亂講嘢,位又未上,金牌都未袋暖,仲係舊時文明人政府咩,有人加軍費好過啦
咁講真,又未致於第三世界嘅
起碼有鞋著,有 iphone 用,無戰爭
只不過係養殖場入面嘅豬咁囉
香港運動員有呢啲蝦碌嘢都唔係第一次
幾年前港甲有龍門冇手套戴,但球證又俾佢照踢喎,好奇怪
仲記得有場好似有球員著白飯魚
唔係好遠,應該10年前度
有冇人記得?

教練
網絡咪就係令呢啲本身你唔會意識到佢存在
本身毫無生存價值嘅蛆蟲,現今可以喺網絡大放厥詞,利用一啲別人嘅疑似缺失,拋出一堆人格攻擊囉,佢就係因為有網絡先可以存在,如果無佢連講句說話都無人知
鳩噏就梗係日日有,但個重點係個話題有無被炒起啫
老老實實,我幾懷疑今次隻格劍金牌背後有政治同資本操作…

再咪俾我扑中:

佢會做掛單督犬,劇本"子承父孽 忠X勇武"!!!
19才子陰陰濕濕,係咁拎薯片曾支劍撩鳩阿姐777,香港人都知薯片曾一直堅持教劍,家下拎獎,搞到阿姐囉囉攣
黨媒講真話,太陽由西面升起啦
方向報鼓吹自決

留名
無網絡,關門打狗,我地一早死咗十世啦,根本就調轉講先啱,網絡同啲班人不嬲都係咁存在,亦一定會存在,但令到佢地有影響力係個政權,陶生就調番轉講賴網絡,仲上綱上線話咩dna,700萬人我當你有五百至一千個紅藍人搞事周圍投訴都唔係啲咩奇怪,比例上亦唔高,問題係政權令到啲班人有影響力,陶生佢究竟期望啲咩,700萬人一個搞事都無,全香港人變啞咩都唔出聲唔打字,全世界有邊個地方做到,照佢邏輯67暴動不如賴印刷術發明搞到啲人可以亂咁印傳單,寫文章出報紙出書嚟鼓動風潮啦
根本就無人話過網絡係壞處
只係網絡將所有事放大一萬倍,不論好壞

而你單純就執著喺一句半句,單純放大你想睇嘅嘢,咪正正後網絡時代嘅偏頗囉
係個政權放大啲一小撮人既影響力一萬倍,黃既人數香港佔最多,又唔見佢放大到,你可唔可投訴到個藍教師辭職,唔得呀麻,陶生而家同賴印刷術發明令到情況惡化無分別
頭d 鏡片

留比馮同學講
過多兩日會唔會傳佢係X-men獨眼巨人一樣

【有線新聞聲明】本台發現,有人在社交媒體,擅自使用有線新聞OTT手機應用程式新聞模式,自行配上內文,作出虛假報道,使人誤以為是本台的報道。有線新聞對這種蓄意誤導公眾的行為,保留一切法律追究權利。特此聲明,以正視聽。
In
ready
好過穆嘴先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞