做緊/考緊 政府WS/ACW/AIOW/ABSI/TO/SO (41) 祝大家2021人人有Offer!

1001 回覆
3 Like 48 Dislike
會計界,餐食界,工程界,酒店業啲老闆個個仆街
同邊個老闆打工都係無風骨

一係你講下你打緊咩工咁有風骨
定原來係老闆黎
其實係唔慣制度同文化
HAD ai 要整文件,出信, design,tender ,payment 一腳踢
又對住村民,你空降又唔親生下面班ws都唔會聽你聽話

4大做ws 衰D講句影相佬一個
有判頭湊大 有咩搞唔到射俾判頭

突然間叫你落場自己砌
實係唔習慣
所以啲人過去試完之後好多都返轉頭
你搵唔到好老闆,咁係你唔好彩,但呢個世界有咁多老闆,唔係個個都咁無良逼自己既員工打毒針架
咁私人工你又點睇?
啲大財團個個都奶到發發聲
除左自己搞生意仲可以點?

信和員工9.25前需打針 無醫生紙等大信封
https://lih.kg/hvDPHS
咁係個老闆無良,仲同佢打工咩,東家唔打打西家,再唔係咪自己做老闆,咪無人逼你打毒針
會計界,飲食界,工程界,銀行,酒店業啲老闆個個仆街
同邊個老闆打工都係無風骨

一係你講下你打緊咩工咁有風骨
定原來係老闆黎
你搵唔到好老闆,咁係你唔好彩,但呢個世界有咁多老闆,唔係個個都咁無良逼自己既員工打毒針架

不如講下你同邊個打工先啦
想問下屋宇署contract to 難唔難入
師兄講d野都幾離地下
因為你無料,咪覺得離地囉,去到最後都係你走唔出你既comfort zone姐
反而想睇下師兄幾有料,比我地提子下都好
我舉一你地就反三架啦,無意思

反而你地咁恨打政府工,就注定係無風骨,連人都未識做既準人形垃圾
你入來撩交嗌都無意思
定係你覺得咁樣會令自己有優越感?
唔係咁既意思呀

我既意思係,在座咁多位都係垃圾

入得政府做狗,就預左比人屌啦,你要做公僕嘛做得狗仲想我當你係人?
大家可以慳返啖氣, 起一起就知佢最鐘意引戰同講野偏離地。
至於佢幾有料就..大家自行判斷

做分期同做政府工有得比?

啱啦,去做朝廷鷹犬啦,又要宣誓又要打毒針我呢啲就係事實,係fact你駁到fact咩?
師兄
人地分分鐘中學雞都未出黎做野咁認真做咩

過多幾年黃藍 who fucking care

港豬繼續吃喝玩樂去日本旅行

有能力有料個班對香港死心la 準備緊 or已經移左民

有風骨個班坐緊監

以為自己幫襯少一次藍店,話唔做政府工,上網9up幾句叫風骨
你咁講咪姐係連做人既信念、宗旨、風骨、公義都無,仲同人講要尊重你?狗果然係狗吠兩聲黎聽下先啦
師兄
其實大家都係追求緊自己想要既嘢姐
既然師兄你咁有夢想,有骨氣,有能力,有擔當,
你咪繼續你既夢想,
無必要係尼度踩低別人來抬高自己,
你成日咁睇唔起人,唔尊重人,
反而顯得你自己好冇胸襟。

依家大家都收工,不如飲番杯,
放鬆下,享受下得來不易既歡樂時光。
笑撚死 幾個月前先請一轉 睇黎全部reject 哂 要再開post請
筆基金撥佐落黎點都要洗 今轉99%都係基金contract位啦 除佐失業同埋本身份工閪到極點 否則真係唔覺得值得take個offer
TO同SO差好多
SO stand for咩? safety officer定survey officer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞