【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (74) ViuTV我地要牧田派糖派到電影版出!

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
一開始我只係睇兒登完全冇諗過我要追鏡CP, 因為唔係韓團大CP個隻feel

係咯 登神唔係邪喎 只係出道初期姜son jerdan大熱啲
其實佢一聽到阿田話今次比佢做決定呢下就已經破防,真係好勁,睇左咁多年戲都好少見人喊得咁令人動容,平時最多係感動

但係我都好中意ian
佢啲哽咽聲想攬住佢一世算
呢個攬同之前喺房嘅攬又唔同

之前由眼神睇得出牧B不安但選擇自欺欺人扮無事

呢個攬係終於守得雲開見月明仆街田肯對牧B表白講自己心底話,令佢安心攬實田田再唔分開了
https://www.instagram.com/p/CRekOuUAKFI/?utm_medium=copy_link

其實真係好鍾意登同撈嘅vibe

互相扶持
真係好好感情
邊條
唉諗起呢個都好sad
我真心希望viutv可以繼續出BL作品, 翻拍甚至原創
但係支拿瘋狂打擊LGBT嘅風氣
再加上何妖衝出嚟話大叔違反國安法
都唔知班垃圾建制會做啲乜….

死人支拿國
喊牧同病牧我都好鍾意

喊牧滴眼淚

好想照顧病牧

求原片link
佢哋真係好gch對方!
由一開始牙撈係網上俾人開ac攻勢 牙登真身落場cm撐牙撈就覺得佢哋真係好好感情!
到之後見佢哋會私底下兩個出街食飯 又會互相幫手拍片
牙撈呃佢出事又勁有義氣咁打俾花姐 仲要成日睇到佢哋一個對望就偷笑個啲
聽到佢哋話日後繼續係依行一齊落去真係好感動
而家咁受歡迎
難免會畀人針對
好擔心viutv頂唔頂得順

老實講
Viutv都係一盤生意
雖然我哋會支持會課金
但如果支拿係要打擊搞鳩佢哋
我係viutv都會縮….
免得連台都要冚

今日就何妖講國安
難保聽日就係雜種講國安法
你知而家個社會幾咁荒謬
見edan同黑粉爭辯嗰陣又擔心又感動
呂爵安真係好好
牧b喊系列好正
病牧好靚
其實都唔只BL,如果你有聽過霸王別姫套戲嘅拍攝故事就會知好多時啲嘢你以為係第一套,將來會更好,但其實隨時最後一套,所以都係珍惜當下

當然仲有另一條路係盡快將鏡成個組合推上國際,但長路漫漫
個時見到edan咁做真係覺得佢勁癲 同時都覺得依個人真係勁有義氣 同好真心地愛牙撈依個朋友
佢依家做訪問講話想保護牙撈 會企係佢前面 唔係得個講字 佢兩年前已經做緊
同時亦覺得edan真係好貼地同真誠 跟住登神嘅坑就愈踩愈深啦
當年支拿出上癮勁紅
結果出完就被封殺 成個影視圈ban左BL
搞到淨係可以出垃圾耽改, 將情侶改到得番朋友
仲要勁多censorship
耽改演員出live 期間, 曖昧說話會被消音, 曖昧動作會被轉移鏡頭
劇集台詞又會後製配音嗰陣被改等等
垃圾支拿
好驚香港都會變到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞