【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (74) ViuTV我地要牧田派糖派到電影版出!

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
唔係大台統計 間公司唔屬於任何一個台
同3個台簽哂約認可架
只係大台早排癲咗以為可以用收視做數據吸廣告
點知開咗個頭 以家收唔返
叻仔!
台灣人段片分析得好好
珍 聽完之後二刷比較好入口
真 呢個收視對viu可能冇乜實際作用
但對大台係好大威脅
你話3線都低收視 佢都仲可以瀨
但以家淨係930畀大叔搶哂收視就好撚大穫
其實都破晒viutv 開台以黎劇集收視,正常sp或電影版有望。
正常就電影版會保險好多。
我記得Louis 見到牧幫完新同事之後係度OT
同牙牧講 「你真係愈嚟愈似呀田」
7.9
支持開拍重寫第二季同電影版
唔係 收視盒係屬於第3方統計公司
你見今日D新聞又歐陽波比,又錢家樂,又話重新審查劇本,D新聞古古怪怪就知,cctvb有事發生左
佢收得翻架 以前係成個黃金時段出曬 今次淨係出得幾套劇嘅收視
呢樣我明
但我係嬲佢照顧嘅係kk
阿牧繼續被虐
日版都起碼都有一次佢係好努力去照顧阿牧
每日都過山車咁
這3.3點收視去了哪裡?雖然沒有直接的證據,但我們可以看看ViuTV的同時段劇集《大叔的愛》,由首播的6.4到6.9,再到今次結局篇的7.9點,總共升了1.5點,多了98,310觀眾。而今次《大叔的愛》和《刑偵日記》的此消彼長,令兩台在這個時段的收視拉到只有不足一倍的距離,這是極少罕見的情況,TVB錯判了家庭觀眾對《刑偵日記》的接受程度,而ViuTV亦撞啱時勢推出一套輕鬆喜劇,結局就此形成。
如果有田照顧病人牧嗰段
我自問可以稍為原諒田都有照顧KK
其實我對大叔收視率冇咩興趣
本身睇viutv嘅觀眾好多都係用電話/電腦睇
廢老台自己衰on9以為收視等於一切
點知而家連收視都衰埋
我意思係 佢今個星期已經冇出其他綜藝節目嘅收視
可能會唔再出收視
最後活成對方的樣子虐到
日本本身甜份唔夠
都係靠呢一場加甜
冇理由連咁低要求都唔滿足我地
bg線又唔見佢寫到咁隱晦

牙飯真係人靚又有良心
好感動
要再睇返先得
全部收視一早出左,不過新聞稿未打好,應該下一段新聞會有。

我嘅最愛都係白色冷衫

彩蛋個look都好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞