【屯馬有樓真的很興奮】低調置業討論區 (348)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
同意即刻入咗form先
新文件後補
會快過你等到8月頭先一次過交

Btw Dr Loan垃圾,whatsapp問嘢唔撚覆機
我個時hsbc,因成交期遲,但都一早交了表,hsbc個按歇小姐幫我做好晒文件,一到期就交表上去,因出糧戶口都是hsbc,乜文件都唔使補佢自動波,交表上去後2星期就批了。

中銀就一早先交表,到收到hsbc offer後先叫我補文件,最後唔補唔用中銀。

渣打都一早交表,又一早收到信件確認申請已收到,但在叫我補文件時已簽hsbc
其實真係應該要入左FORM先, 反正文件可補, 佢地做住其他野
最緊要係你唔駛經MC, 所以好多野有得傾
有無朋友做銀行, 佢地幫你跟會好好多
去睇下先
唉,AA 講嘢你都信
搭單問依家4M轉按有冇so? 回僧幾多, 本身個plan做緊H + 1.23
6 成好易批姐,快既話一星期都搞掂
In the worst case 佢上唔到會撻左訂,AA 佣都係要俾,所以佢一定 push 人簽啦簽啦
我之前借九成都係14日搞掂 不過我有齊銀行出糧紀錄
巴打做咩咁勇唔等多幾個月先上會 我個時做左半年先敢去馬
本身都諗住最少等到三個月先開始,跟住屋企人開始叫我睇下樓先,睇左大約20幾個單位。5個屋苑
好鐘意呢間(睇左唔夠十分鐘)
個經紀見我鐘意,猛咁話好多經紀同業主傾緊之類
又話成交期11月實搞得掂
個心又急,驚真係林病申請通關成功,樓價又會升

點知去到簽正約律師先同我講番咁多應該要注意既事項
例如:銀行審批資金時間,佢律師樓要早一個月收到錢準備,撻訂既話不但經紀全部佣金,業主下一次賣樓唔見左幾多都有權向我追討等等…
當場嚇到呆左

當然啦,自己衰心急都要負責任
公司話要月尾先比埋薪金證明信我(無糧單)
所以等埋月尾都聽幾位巴打講 渣渣林申請先

希望順順利利 ,如果唔係,屋企真係大亂..
再次感激咁多位巴打既意見
加油巴打 等按揭嘅時候真係好憺心
「銀行審批資金時間,佢律師樓要早一個月收到錢準備」

我律師樓係交樓3日前俾錢就得啦喎 你個到點解要早一個月?
似係佢律師水佢

銀行出得offer 都預左舊錢俾你成交個日draw
個律師好似流流地
Agree
銀行都係早一星期比錢律師樓喎 點會咁大舊錢放成個月呀
唔係月尾申請
係叫你星期一即刻去申請,之後再補交新文件
又要問
人地俾意見你又唔聽
應該就咁去銀行/網上申請?
你aa冇介紹你咩冇理由有com分都唔介紹你

自己落分行入去話想申請按揭有人招呼你架啦
你俾生意佢做麻
去銀行既按揭中心啦,搵多兩三間
帶齊文件副本自己行入銀行啦
咩文件就上面講左
記住唔好排隊,捉個員工同佢講你申請按揭,會優先招呼你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞