Dji Spark 討論

394 回覆
2 Like 2 Dislike
新手啱啱入手combo,希望唔會成日炒機
岩岩入手 想問下spark 有冇得check 真假 岩岩平平地同人買左隻返黎

邊有假呀
我部幾買左幾日,無論係咩地方都話搵唔到gps,係咪我set漏左野?
我部幾買左幾日,無論係咩地方都話搵唔到gps,係咪我set漏左野?

較左指南針未
https://youtu.be/yve-YL5M3RM
原來香港有個靚到好似日本咁嘅地方

btw開咗ig 會keep住更新drone嘅片同埋相
http://instagram.com/aerialcapdrone[/quote]
想問下spark 個底detect 到水? 例如我係水上面按land 佢會唔會真係land?
想問下spark 個底detect 到水? 例如我係水上面按land 佢會唔會真係land?

唔好諗到佢咁先進 佢會沉底的

較左指南針未

試左較完都係唔可以SET RC做HOME⋯⋯尋晚飛150M遠130米高已經斷圖傳,又唔敢禁返航驚佢唔知SET左HOME POINT係邊係公速降落,唯有望住盞紅燈飛返黎
係咪老虎蟹都唔好禁返航?佢個H位準唔準?

較左指南針未

試左較完都係唔可以SET RC做HOME⋯⋯尋晚飛150M遠130米高已經斷圖傳,又唔敢禁返航驚佢唔知SET左HOME POINT係邊係公速降落,唯有望住盞紅燈飛返黎

未用過,唔敢用

較左指南針未

未用過,唔敢用

H位5m範圍入 我覺得幾準
btw 唔知點解成日斷圖 有冇咩辦法

較左指南針未

未用過,唔敢用

改fcc飛出海冇事,有樹有樓就難搞d

較左指南針未

未用過,唔敢用

改fcc飛出海冇事,有樹有樓就難搞d

[url]https://www.youtube.com/watch?v=KwoAvHAxrnM
[/url]
呢個真心勁
各位巴打有冇買dji個care?
各位巴打有冇買dji個care?

後悔買左 應該冇咩用
想入手 spark 行山玩
但係查過原來郊野公園唔俾玩
咁點解仲有咁多 youtuber 放郊野公園航拍片嘅?
想入手 spark 行山玩
但係查過原來郊野公園唔俾玩
咁點解仲有咁多 youtuber 放郊野公園航拍片嘅?

山卡啦又冇人邊個理
今日係官網買左mavic pro入黎留個名得唔得
一鍵短片功能係咪只係得10秒?
有咩方法可以拍耐啲?
個「漸遠」真係好正
pish
其實唔改FCC改天線果d有冇用?
點解冇咩用?
因為玩航拍 6-7成跌落山/海
Care保養前提係要有條屍
睇你自己衡量

我覺得大機會 跌落地下炸機咪買埋 又唔係貴

改完天使 唔係外星人都飛到500高 唔lag
手動
走啦你

買完spark想買mavic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞