做兼職做過世都幾好

378 回覆
4070 Like 201 Dislike
做full time都唔見得可以完成以上任何一樣野wo
香港好多做一世都得少少錢
有幾多人成世都上唔到樓
內地就直情冇錢淨添

其實人地有甘既諗法係有原因既
普通full time發唔到達,而且用曬人生最寶貴既時間
甘不如好好享受人生啦,其實係食好D同食普通D既分別

你可能係記既得利益者啦,所以順便一份工都可以輕鬆完成以上既成就
睇錯左 有"姜濤咁嘅樣既女" 埋身...
你無物慾追求
又無兩老要養又唔結婚唔生仔咪得
主要都係驚有人有咩事要拎筆醫藥費出嚟啫
咁你就慘了
老實講 你嘅人生過得開心咪得 但當然依家呢刻覺得淨係番pt 過世好 唔代表遲下唔會有另一個諗法 時代變人生去到另一階段責任多左就冇得諗到咁天真 不如諗下屋企人年紀越大 其實到到都要錢 係咪可以咁簡單淨係諗自己同埋呢啲嘢唔好講咁死好啲 教壞人
躺平
自己開心
知道自己做緊乜就得
做人最緊要對得住自己
最怕係另一半諗法唔同
咁你做個19 admin咪得
咁多正評
有幾多連登仔真係冇返ft 剩係返pt?
移民解決到所有問題
你唔想人哋套自己套價值觀落你道
你就唔好咁樣硬塞自己套諗法落所有人道啦
自己覺得無問題就ok

Seize the day

其實係 而家樓主講就講得灑脫 咩野病就由佢病死唔好醫 因為依啲野/危機都未發生係眼前緊係可以講到好瀟灑咁

花無百日紅好多嘢預計唔到 他朝一日樓主/佢屋企需要一筆錢應急嘅時候就唔會好似而家講到咁瀟灑
窮人無資格溝 去叫大陸雞啦 夠平
咁日日落公園睇阿伯捉棋都算退休既
拎綜援先最撚爽
五百萬邊夠退休
跟住大眾期望追求啲唔係自己想要嘅嘢 好辛苦
有鳩同無鳩 係兩個生活嚟
有病同無病 都係兩個生活嚟
如果想體驗另一個人生
點解唔切咗碌鳩佢再順便患埋癌呢
到老左有日做唔到

又無退休金要咬老綜

你係自己嘆

但將退休成本轉嫁俾社會其他人分擔
做幾份PT
返到好似FT時間 但responsibility係零
其實做過火又係唔得既 但唔代表冇穩定收入唔重要 香港始終係個現實既地方 你想長期做兼職?得 除非你有家底咪可以咁做
三千萬唔夠嘅
三億啦 三億就一世無憂啦
自創四天工佧,月入萬五,住公屋
打算申請公屋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞