做兼職做過世都幾好

378 回覆
4070 Like 201 Dislike
之前3 個月都係一次打3 份兼職做人.... 跟住一下子冇晒
7. 8. 9 月 有咩兼職好做?
移民後返工都chur
我自己都唔係日日準時收工
除非你住town 仔
我都想有份Hea嘅全職
我使費唔大 Hea返冇壓力PT
5/6千蚊夠食
返工只係過程
就係窮撚先可以想做乜就做乜(輕鬆hea/自由度高嘅工),同你本身做醫生/律師呢啲個cost差幾遠
仲要供供吓大維修
又要比多筆
人地hea住揾3、4皮,冇壓力之餘大把錢食好野同去旅行,你應該諗下點揾到依啲工
30歲咁樣當然冇問題,但係你去到四十幾五十歲開始老嘅時候,人哋兼職就未必再請你寧願請個後生啲有活力
你窮撚想揸車係咪想揸乜牌子嘅車就揸乜?
算鳩數啦
啱丫 本身就係窮撚 為兩皮野做到隻狗咁
依家Hea返PT 搵幾多使幾多 都一樣可以食餐豪
只係當停下唔儲錢住
要番健康同開心
而家半退休生活,臨老再努力
努力d可能無老既機會,咁咪唔洗擔心
其實大家追求嘅唔同,我地係到討論單純精神上自由唔受物質去規管

你係追求物質咪多啲去搵錢囉,冇所謂

再者我地淨係返pt都維生嘅人基本上我地都係唔洗養家有得住屋企,唔係你諗到窮到瞓街個種
恭喜樓主看破紅塵
冇女:揾到幾多自己用到幾多
有女:負債累累
我只係反駁你地個句「想做乜就做乜」根本唔成立

窮咪即係限制咗你嘅選擇,係logic fail
65之後繼續炒散?
上面人地話搵咩pt,跟住答想做咩pt就做咩喎

你閱讀理解0分?
確定cancer原因係因為捱太多?
btw 我個人唔捱得 幾日都頂唔順
所以都唔會比自己太辛苦....
做晒上面果堆唔係返全職咁簡單
如果真係返全職做到買樓已經好叻
講到奢華生活喎
又係你攞住一模一樣嘅回覆用嚟應呢類post
做兼職係想過得有意義啲喎 多啲時間做自己想做嘅野
返全職冇哂人生先係同死人一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞