做兼職做過世都幾好

378 回覆
4070 Like 201 Dislike
工聯會 又平又多選擇
ERB 免費上仲有津貼
巴打你晒氣啦, 而家興躺平風

加上連登仔多數為社會失敗者, 即係垃圾

join Spotify , YT premium 都要夾單就知
啱 學緊美股
有買美債 夠抗通漲
兼職夠食夠買夠比家用

我當$12000 啦
冇特別技能的話
要搵到呢個數,返既時數同full time 唔爭得幾遠
好多年前做過下 好hea 當年$50/hr
不過我唔太like坐定定打字嘅工
學過好多喎 咩都報下
語言 煮野食 咖啡 調酒 etc
[url]一份
服務業
都係六千左右
夠用[/url]
睇天份正常三年起
PT好多可以做喎 炒散/馬會/sales/服務業

我Hea番6千左右
冇咁分範疇計 正常咁使 唔使凸就得
買左貴野咪下個月返多幾日
溝開仔
啱 所以我好感恩有佢地
樓主你女友點睇?同你睇法好似?
到你六七十歲仲有pt你做都辛苦啦
個個人經歷唔同,只有自己或者自己愛嘅人經歷生死,先會明白人生真正意義唔係在於買樓,升職,加人工,生仔,
而係要去好好享受人生。

我地所有人嘅終點都係死亡,合埋眼個刻,唔會再有任何感覺。我地甚至都唔知有無所謂輪迴。

所以錢係要賺,但唔可以失去你嘅靈魂,記住唔好大洗,要洗就洗去你鍾意嘅嘢度,活得有意義。
唔完全認同 但支持
住緊劏房
睇嚟樓主同我同一類人,都係要work life balance , 做長工真係唔係咁易,你估真係返工放工咁簡單? 仲有啲人事,受氣壓力,你要我咁樣過幾廿年,真係人都癲。 如果好似上面咁講,買埋樓,有埋仔女,到時想抽身唔做都唔可以,全部壓力硬食。只能說,香港呢個地方要結婚生仔真係要諗清楚,。

比多個建議你,試吓考電單車牌做吓foodpanda,又冇咩壓力,鍾意返就返,人工都OK

我依家會諗 如果我有絕症 得番三個月命
最後悔係冇做啲乜 錯過左啲乜
無悔就好
agger
生仔真係唔敢諗 好在唔鐘意細路

考電單車牌 黎緊應該會
No one can guarantee how long you live
但係唔係你老豆幫你捱左,你今日邊有樓住呀,邊有得番pt 就夠食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞