[ViuTV]宇宙天團ERROR討論區(9) 《我們不Chok》12/7正式上架

1001 回覆
43 Like 9 Dislike
其實佢地可以拍YouTube /vlog 每日/每星期少少地keep住人氣。等電視一黎慢,二黎唔知題材係咩。

呢排次次見到佢地都係廣告 雖然都好睇
定係佢地唔想又係綜藝
本身熱門#9 跌左
其實點解會跌咗
明明比起前面嗰啲view數多
鳩估yt應該計埋view嘅上升速度
上次自肥主題曲後尾都比微辣新片爬頭
但有幾條 上片時間長d 但 view 數低d ,但
trending 排得前過 不chok,同埋上唔到音樂果邊既trending
搞唔明yt 個演算法
btw 其實條team 要諗埋呢d 野,再決定幾時上片
連公司內部自己撞自己期都有
仲想佢地識得諗埋yt演算法?
真 好似第一次見pk講野咁流利
其實我都想講 認真做鳩野同鳩做認真野係兩回事黎
見到有唔少人都會話error既作品有error都好正常 咁先符合佢地人設
衰d講句呢句真係難聽過粗口
想講既係大家指出有咩錯或者做得唔好係因為作為觀眾都想為佢地好
而唔係話比任何負面既comment都係狙擊佢地同係haters

佢地自己本身都好想話比人聽
Error雖然搞笑但其實好有才華架
Error雖然叫error但其實一啲都唔error
如果作為fans既你地下下都用”error作品有error都好正常”黎作為包裝同藉口其實會唔會係同佢地既理念背道而馳?
你都唔想全世界既人對error既印象就係得搞笑同鳩架嘛

有好多時真係唔係人地比咩你你明知有問題都要照食
見到有問題指出黎再大家一齊諗下點樣去改善去進步其實都係想鞭策佢地為佢地好
我明白好多時可能會有fans濾鏡覺得佢地做咩都要支持
但係有時不妨行多步諗下街外人會點樣睇你地粒星而唔係所有野都照單全收
希望你地都可以明白其實大家都係為四個仔好
盲撐只會令到佢地停溜不前無進步
相信大家都想睇到錯仔越黎越紅越黎越多人鐘意架嘛

sorry 認真左講多左
希望咁多位手下留情屌細力d
濟哥都say哂sorry我諗下次點都會有改進嘅
而家唯有落力推下新歌如果唔係真係驚冇下次或者下次嘅資源更少
佢地最近嘅訪問都講緊自己想比人睇到其實佢地係認真做嘢 認真搞笑
唔好覺得搞笑代表唔認真

偏偏有d fans就覺得佢地平時搞開笑 有甩漏都冇所謂咁
根本喺度倒米
agree
同埋希望肥仔唔好覺得自己努力做啲成果出黎,人地都覺得佢搞緊笑。呢樣野係負面
講真,濟哥作為經理人,佢又有幾多bargaining power 去幫錯要求要多啲資源? 個mv係錯爆紅後拍嘅,我估正常公司都會食住個勢,認認真真幫錯出首掂嘅作品去捧/鞏固佢地嘅位置。偏偏viu反其道而行。紅嘅,繼續放養並榨取佢地嘅價值(不斷拍廣告,甚至因為拍廣告而影響到佢地係mv嘅表現)
再加上404谷班「錯粉」包容嘅態度,我覺得下次錯都未必有足夠嘅資源去做好一首歌同mv(或者做到歌但做唔好mv)
睇完jet個訪問真係好開心佢地四個關係好咗咁多一直出生入死咗咁耐終於一齊捱出頭了
其實濟哥都好慘既 一個人食哂
但係其實都有d矛盾 就好似上面咁講
好驚會有錯覺比到diutv覺得就算唔比資源佢地都可以有好成績 咁以後都可以繼續比咁少資源
首新歌聽左兩日

點解越聽越好聽 好洗腦
我們不chok上到Spotify top 50
印象中好似第一次見error嘅歌上到
係咪代表真係紅啦
Mv入面33個樣明顯唔夠瞓
唉viutv錢就識搵
有資源都留比鏡啦
KKBOX都上到
講bargaining power 花姐一定多過濟哥
無記錯其實睡到三點前排weekly都top3一段時間孝感動天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞