[ViuTV]宇宙天團ERROR討論區(9) 《我們不Chok》12/7正式上架

1001 回覆
43 Like 9 Dislike
Mirror就入迪迪尼
Error就工廈 低budget廠景 天台
屌你 好心酸
我心入面都唔小心將呢兩首做咗比較
可能mv 有段入場場景,令我諗起boss首歌
兩個景爭好遠

真係好sad
就算唔同mirror比
我都覺得工廈天台嗰次仲好睇過今次呢個mv
我理解個mv係
佢地本身行出黎無人識,仲有人恥笑佢地
但佢地繼續努力演出,終於收獲一班fans(女)
應該係咁呱
我都覺得個mv係你個解讀
最後就係想佢哋可以留係個台上面
我解讀係四子一開始都係俾人鄙視
去到中間好似好多女欣賞咁
但去到最後其實係四子嘅幻想
甚至去到最後用佢哋嘅真名
即時帶出觀眾去翻現實
mv不斷穿插幻想與現實之間
以為自肥之後佢哋紅咗咁多, 又接咁多廣告
點都放返D BUDGET畀佢哋, 點知又係要佢哋搵朋友蝕住做
唔係放養都紅就唔駛理㗎, 基本嘢都要畀先得㗎
唔該公司珍惜吓ERROR啦
Mv d女既正
正常可能係星期六, 因為 jer 有 event, 而個 event 講首電影主題曲係佢唱, 應該佢唱咗首播完之後先會出歌, 從來冇講過每個星期三有歌出
好慘,繼續要荷蘭蕃茄變出叉雞飯

唉,心淡完都係繼續loop mv
我愛你啊何啟華
7月7日 AL 出歌
7月12日 ERROR 出歌
7月16日 JER 出歌

我們不CHOK 原來唔係 7,8月果個出歌名單
ERROR呢個時間出歌完全夾係中間
最閪嘅資源最閪嘅時間,DiuTV個乞衣
個名單係 mirror only
錯仔有歌plug已經偷笑
12人 vs 4人, 按比例,資源1/3 都唔知有無
花姐拍廣告啲錢會比鏡
呢排多咁多廣告
可唔可以比下錯
花姐ig都好似冇po過新歌
叫濟哥扮LINDA拍廣告啦
AGENT L都有DELIVEROO同3哥
花姐post 都唔post下 error又乜資源都無
diutv食得屎啦
花姐真係偏心到暈
到時俾人屌果陣 又話自己乜乜乜 佢地放置play都得
一班由低做起 做到咁出色 仍然無俾人賞識
隔離隊一樣 但日日科水落去谷
咁搞我驚error離心會好強
gchi 開套調教diutv
https://fb.watch/v/2ViFvR1oB/
btw見無人post JET個訪問出左啦

上面巴打話驚ERROR離心力會越黎越大
睇完個訪問覺得好似錯有錯著反而令佢地更加團結
希望diutv可以負番d責任同學識重視同珍惜啦
保錡講野流利左見到個個安慰肥仔滾動

btw諗諗下 mv係pk碌人情牌,
係咪又要請返晒幾廿人食飯
咁咪姐係間接自費拍mv…
肥仔好慘 純度100%嘅認真撚,但係比人覺得佢好搞笑
咁撚樣營運,所以有時唔怪得曬保錡對Error身分咁抽離,DiuTV都有份一手造成
我一開始以為其他三個有櫈坐 肥仔要企係到因為想配合高度

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞