[工程] 今時今日仲有邊幾間Main Con做得過?(4)

477 回覆
5 Like 1 Dislike
例如呢?
push
無間好 建議轉行
EE做mc 會唔會蝕底
淨係做mc,升pm要幾耐
係咪睇個別盤炸?
識人入邊成日蛇王
唔係個別盤,我地有個公司gp, 睇住成日有人退gp 其他地盤
你淨係做死一範無論風火水電邊範都蝕底架啦
無人答到你幾耐喎
你幾時考到牌丫?
想請教咁多位,白紙一張啱啱畢業入mc做發現個個都忙到仆街咁,都冇人有時間教你嘢。
上一手跟開嗰啲全部走曬對上可以問嗰個已經係我大佬。
如果真心想學嘢應該點做好
一開始睇下圖先 睇到悶悶地 咪自己落地盤周圍行下 望下人地施工囉
你都幾得閒 做得mc 邊有時間得閒睇圖同慢慢行地盤
一開頭真係好有心機做個時,真係收左工係到睇圖依加不了,諗下放工去食咩算
真,雖然我講話我好想學嘢,但其實我自己都忙到仆街,日日OT係基本。
我大佬本身都有畀嘢我跟,問題係我根本就唔識做。但係又冇上一手嘅人可以教我,問多兩聲佢又唔鍾意,但做錯咗實畀佢屌,搞到我有啲無奈。
其實我做咗一個月頭左右,冇特別學到啲乜嘢,基本上有得著嘅都係畀人屌返嚟。依家開始覺得有少少唔對路,野又學唔到,遲下隨時做錯咗整單大鑊嘢自己都唔知
白紙點入main con
TA?
做AE,我同期畢業嗰啲好多人都係咁。應該係因為咁啱上一手走曬先請我入去做。
仲諗住問你係咪讀engine科
不過做main con其實讀既野同做既野都差幾遠
基本上可以話讀嘅嘢完全冇關係,依家做得最多嘅都係夾圖。我自己覺得呢一樣唔出嚟做靠讀書係冇可能學到。
通常都係grad e有問題.

做一個月頭就覺得冇咩特別嘢學到

可能. 你學嘅嘢未必幫到考牌. 但一定唔會冇嘢學
除非你係要人餵到嘴邊先識食嘅人 同埋自視過高 咁嘅心態死得啦

人哋應該係屌你心態有問題 而唔係因為你做錯咗嘢
EE係mc會唔會做埋pd mvac?
利申 9月入mc
緊係會啦 如果你判頭廢唔掂你真係要做埋佢個份
MC風火水電渠都要掂哂你好難唔學埋架喎
你EE做左幾耐?
fg
EE FG 做main con又無咩問題既我覺得
PD同MVAC仲有FS你都掂硬架啦
不過做既同埋學既又唔同
你到時咁岩遇著個肯教既會好d囉
遇著個唔肯教既好似樓上個一個大佬咁你都幾頭痕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞