有冇人玩開美股reits?

92 回覆
10 Like 1 Dislike
823 yield under 4%, 我揀 12.HK (4.95%) / 17.HK (5.5%) 好過
真係好想知
買美股股息要比30%稅
好似好唔抵咁
真係買美股REITS 好咩?
MAC有少少過度炒熱 之前係wsb堆熱門話題之一
4係咩意思? 真心求教
NLY咁高息?
有冇伏?
巴打,聽完你講之後我都有d興趣,去google左下佢d資料,我睇到佢一年派咁多次息,真定假?同埋佢派息d日子好似都幾唔固定。

DRN!
BDC 收息好過reits 👍🏻
ARCC, ORCC, MAIN, NEWT
NLY 係 mREITs ,新手唔好掂
前排45.X入左GLPI,博冠肺復甦
前排45.X入左GLPI,博武肺復甦
SG REIT係分quarterly / semi-annual派息,M44U 係一年4次,真係幾時派有時睇財務準備成點幾時發佈有關
睇下面M44U個網會清晰
https://www.mapletreelogisticstrust.com/Investor-Relations/Distribution/Distribution-History.aspx

呢個係SGX每個月update 既REIT report, 後面有d REIT基本資料整合左
https://www.sgx.com/research-education/sectors?sectors=141
感謝,我慢慢睇睇先。
PSA 揸左半倉 半年
升幅遠超哂同類REITS
混沌市救星
就算之後加息 縮QE一樣有防守力 唔知點輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞