有冇人玩開美股reits?

92 回覆
10 Like 1 Dislike
香港點買新加坡股票?
IB,出面咁岩好多post研究緊
SG REIT market真係大hk好多,係美股以外既好選擇,唔同類型既reit都有,又夠大隻,好願意去做收購發展,823當年成立都係請SG既REIT做顧問學點run一隻REIT
Mapletree 好唔好
我自己有買佢logistic M44U, 佢果隻industrial ME8U都好受歡迎(工業防守性強,呢幾年玩埋data center)

SG REIT黎講佢係龍頭之一黎嫁啦,隻隻REIT都好大隻,REIT夠大隻就自然分散左投資,當然有D好大隻但集中單一地區都有地區風險
巴打知唔知BPY俾人私有化左
留名
識野 55入咗 130走曬
其實美股reitss 上年真係undervalue到傻
Mac 8$入最高去到24$
Spy 55$去到130$
重有epr slg stor nnn 一大堆野
不過目前大部分都recover咗 如果係for 收息其實唔推薦 因為有30% dividend tax
真 渣緊HR.UN
13入宜家17

之前都有渣啲SRU 29.x$放咗
上年Riocan 跌到14
而家升番到22蚊 逐d放走
巴打見你有研究
俾隻STAR 你望下 ,行業有趣 大折讓
研究mac嘅時候有聽過
會睇下 不過最近1個月入中概入到好飽
留返d錢買enb算
其實最緊要睇你咩位買啫,最垃圾嗰隻 87001 你低位買得到,人民幣又升值,都執唔小

招商局有四年派息保證

現價買823 ,要諗諗先 我部分823係由IPO持有到而家,增長開始停/慢,以前啲街市$1000租變三萬蚊,但係再可以改裝嘅街市商場越來越少,真係要靠向外收購。
得O, WPc , MAC

除左息,仲有增長,O 買左VER, 配左兩次股增加收購,未來兩三年應該上返100蚊
醫療 reits
1503睇路啦,四年派息保證講係咁講,你睇佢出租率租金勁差,點解咁多隻HK REIT係佢一隻做緊8.5%? 因為大家都知四年保證完左個派息一定收皮
VNQ有冇得派息?
rei.un
點睇O
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞