【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (34)牧B做得最錯嘅事就係愛上仆街田

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
原版得7集
港版有成15集 加戲甚至改劇情無可避免啦
so far 田田比我感覺仲好直
好想知嚟緊呢一兩集會點樣突然轉基
琴晚佢見到Darren拖牧牧隻手
一啲醋意或者sad嘅feel都冇
講真feel唔到田有真正關心過牧
就算Darren單嘢都好似係田見Darren個仔慘先幫手
佢仲以為 阿牧原來唔係鐘意佢 好似好興奮冇失望咁
唔知係演技問題定劇本問題
都係睇番日版啦,日版係Darren 禁住咁拖牧隻手,牧想甩,甩唔到咋,同埋係咁多人面前費事。
超級同意
呢家港版既田田好似當正阿牧係阿媽咁
我覺得係佢地低估咗呢套劇嘅難演程度
以為搞基喜劇隨便搞下笑就得
但日版真正爆紅原因唔係因為話題性夠高
而係佢地好多細節位做得好好
完全甩難feel
只係突然原來無人鍾意 係自己諗多左有啲失落咁
之前睇導演定編劇訪問佢係咁強調希望大家睇完會笑,我都擔心佢會唔會忽略左呢套戲既感情位,當佢係喜劇咁拍
雖然日版頭幾集真係好好笑
但後期感情戲既部份都好細膩
希望港版後面冇忽視到呢啲細節啦
我呵返
j 住個 20 秒 teaser 先
https://youtu.be/mA1fbWyekZE
琴佬成日都咁快手
返工睇唔切點解上viutv app 重播睇到四份一就得返聲音無畫面
其實Darren 幾正,係矮左d
有d癲癲地 不擇手段搶牧
一時好兇 搶到手又會對你溫柔
呢幾集 睇親franxxx同kk嘅戲
就會好心酸 流埋眼淚個種
完全feel 唔到佢對阿牧有感情
又話喜劇 點解個走向咁虐
平時唔會執嘢有時仲會搞亂檔嘅牙田竟然為咗個女仔而執嘢
阿牧值得搵另一個更好嘅人
老實講唔睇日版我覺得劇情暫時到現在尚算合理,但真係唔想睇BG

人老左開始頂唔順虐心情節,唔敢想像到左改篇日版被譽為「試練嘅第六集」嗰陣會點,我記得當年好難捱

走女版
副body咁正怪唔得拗得彎爹撚同仆街A0田
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞