【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (34)牧B做得最錯嘅事就係愛上仆街田

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
可能miss左冇睇
搵返嚟重睇先
加戲俾阿牧 一巴一巴醒阿田
琴日酒吧見牧爹拖手就係,不過港版冇拍到日版咁細緻,日版係佢見到牧爹拖手,反覆望左3次求證,然後話自己個心好亂。(有醋意既表現,不過佢自己未get到),港版冇呢段。
你個名
唔想變cctvb劇迫我棄
會唔會港版改哂佢地d心路歷程?
至少呢刻都唔覺得仆街田對牧牧在意
ok
Shame! Shame! Shame!
根本唔make sense,冇啦啦走去攬住人
我懷疑班編劇導演有冇認真睇過套劇
首先大叔的愛個大叔明明係春田田
但講到大叔係kenny
花絮好似話咩大叔的愛個重點係大叔(指kk)
搞到好多人誤會kenny係主角
春田田對阿牧有感情好早就睇得出
就算加咗bg線落去都冇咩影響
而家港版完全唔係嗰回事
一齊召喚修女出嚟
真呀
被恥笑的巨龍
已經有想棄劇既感覺
見到梓芊同仆街田咁親密就唔想睇
日版係睇到春田田係隱性基,不過佢自己未get到,
港版就完全係直既,仲當阿牧係工人。
所以睇佢之後點寫

Gay for you only:
雖然仍然係直男,但對發現牧嘅感情超乎性取向
田愛嘅係牧嘅人,無關男女

Deeply closeted gay:
A0仔未試過同女仔一齊。發現自己對牧有感覺好panicked。誤將對芊嘅深厚友情當做心動,試過之後發現自己真係gay佬,只傾心牧牧,經過一連串內心戲勇敢面對真愛

viutv暴走版(最似)
田田搞搞下芊,無端端牧話搬走又唔抵得冇咗個工人,用同人拍拖嚟挽留牧牧

香港田真係好仆街啊
搶人男友吖 搶人男友
心痛牧牧
阿田真係好仆街!
我用一日時間粗略睇左都睇到,春田田好多細緻位對阿牧在意,係隱性基,不過春田田自己get唔到。
不過港版直頭當佢係工人。
完全feel唔到呀田係對呀牧有feel,完全唔知之後可以點寫話呀田轉gay鍾意呀牧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞