華納簽入一個知名男歌手

551 回覆
1330 Like 57 Dislike
容祖兒比人狂鬧嗰幾年唔知你有冇講同樣嘅說話幫吓口?樂壇遊戲規則係點大家心中有數啦,新人可以憑「實力」就上到位同改朝換代??係咪講笑?林峯當年都比903 ban啦,佢有冇實力?想撐林峯都唔使講呢啲明知唔係事實嘅嘢呀
忘記傷害
搞笑咩
方大同係華語區係同姐撚JJ果啲比啦
人地玩緊金曲獎喇
仲林家謙
咁咪即係呢個潛規則on9囉 我從來冇鬧過容祖兒繼續攞獎呢樣嘢, 係連登仔高登仔中意追住呢樣嘢嚟咬
唔知遲啲會唔會有得上Chill Club 呢
但係應該冇得唱tvb時期啲歌 許廷鏗上去都冇得唱星夢時期啲hit歌
咁又未必 viutv開通過cctvb咁多始終阿峯最hit嘅歌就係嗰堆
牙醫其實一早到到瓶頸
只不過佢掛住"tvb離巢歌手"個名
d人先咁錫住佢
講外型 聲底 唱功
林峰一定好過牙醫
係唱呢啲歌播出街要比版權錢
版權都係蛋記啫
咁整翻個劇集歌medley啦 愛在記憶中找你+愛不疚+直到你不找我+幼稚完
作詞:陳少琪
牙醫明明都好勁 我覺得好過林峰
牙醫唱功好 但感動唔到我
係on9,但現實就係咁,上面唔想退下面係上唔到

香港樂壇太細太小圈子,幾個大唱片公司老闆操控晒所有野,如果有個好似台灣金曲獎嘅制度,任何年資都可以公平競爭係好正常
好想佢上chill club唱佢堆舊歌
Kaho 笑得幾好睇,
不過睇樣反而覺得 kaho 細 mc 5-10 年
冠硬,慘情歌仲要 wyman 填,不過都係 mc 金
林峰唔係當年比人捧得太快加返大陸
佢留係香港根本可以屈足十年
老, 一出道已經30 咁款 青春味又賣唔到 個樣生得成熟
著衫次次都好尷尬 因為矮
應該安安份份做個幕後/ 實力派 咪再想行 偶像派路線就真

仲有一樣 就係條友連名 到歌啲風格 都抄鳩 柏豪
好撚無style
On9
有得幫林峯條柒頭執到啦
以前錯咗所以依家就要繼續錯落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞