華納簽入一個知名男歌手

551 回覆
1330 Like 57 Dislike
你新嗰班有料就唔怕同人競爭架啦, 你會唔會話C朗美斯阻住班新人上位
事實就係新一代嗰堆好多都唔夠班
夠唔夠班呢啲好主觀
當年林峰都比人屌上天 唔夠班 得個樣
Viu chill club有tune音,個個唱得好
唱live先睇到邊d勁,姜b jer ian mc mike 唱live比較好 新生代歌手計
D詞今時今日好應景
呢幾個除咗mc都聽過算唔錯嘅
咪玩啦難聽過登陸太陽
以前個標準係90分, 依家個標準係70分
近年主攻拍劇和內地綜藝節目的林峯,有消息指回歸樂壇推出唱片!華納唱片昨日在社交平台連出三個Post,並留言寫道:「 『世上有人不信 都總有人相信 這一個人 可以迎難漸進 』 - 唱情歌的人 2021.7.8 #唱情歌的人 #林家謙作曲 #張楚翹作詞 #JohnnyYim編曲 #舒文監製」同時還貼了多相片,雖然看不清相中人的樣貌,但確實與林峯非常相似,有大批粉絲留言表示期待偶像出新歌,不過華納唱片被問及林峯加盟一事,則暫未有回應,反而林峯的經理人公司轉發了華納的post,間接證實了此事。
其實mc首新歌多街客聽,kk box同spontify6月同mirror都有得爭第一,但鬥投票鬥電台完全唔夠edan爭
以前對live要求高,一走音即上報
依家大家鬥tune音,導致質素參差,部份人勁部份人真實係走音料
歌手洪嘉豪支持推動樂壇創作廣東歌,昨日到商場獻唱,獲50名粉絲撐場。他透露父母均在琴行工作,自3歲起被強迫學鋼琴,起初不太願意,後來發掘到樂趣。疫情下演出機會減少,洪嘉豪靠社交平台與歌迷保持聯繫,見疫情稍緩,近日終可以辦見面會跟歌迷敘舊;同時他正埋首籌備由自己一手包辦曲、詞、編、監的全新EP,盼年底推出。他承認有意開騷:「今年共有9首新歌推出,都想搞一個小型音樂會,希望明年有機會成事。」

https://m.mingpao.com/pns/%E5%A8%9B%E6%A8%82/article/20210509/s00016/1620498854335/%E7%B1%8C%E5%82%99%E5%85%A8%E6%96%B0ep-%E6%B4%AA%E5%98%89%E8%B1%AA%E7%9B%BC%E6%98%8E%E5%B9%B4%E9%96%8B%E9%9F%B3%E6%A8%82%E6%9C%83
Kaho 今年暫時出左1首歌,點出9首
係咪無資源捧?
膠椅
其實係咪得我一個覺得broken好撚正
牙醫係香港都唔算紅得好勁 更何況台灣呢
佢啲歌啲views唔係男金會有嘅數字
其實齋講紅同知名度一定係林峯, 但呢樣就比較關佢影視方面嘅作品事
唔係英皇 當年紅館都冇得佢開啦
畀垃圾台TVB捧殺
過街老鼠supper moment簽左周董公司,係台灣出過細show出過碟,有首歌俾套票房第十嘅三級片用左做插曲,台灣完全發展失敗都都返香港

唔覺得牙醫去台灣好過supper 幾多,客觀意見,台灣樂壇競爭太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞