法律教授 陳文敏:暴力行為應受譴責 惟獻花悼念違法說法牽強

168 回覆
686 Like 15 Dislike
而家就好似中共揸住支槍指住你個頭,你仲想同佢講道理。如果中共係要殺你嘅,咁國安法可以無限延伸,乜都可以管,一槍就打爆你個頭又點。如果中共唔敢開槍,咁原因係乜嘢?我覺得呢樣嘢先重要,可能係驚外資撤資,可能係驚其他利益受損,但絕對唔會係驚破壞左法律嘅原意呢啲迂腐嘅道理。

認清現實。
雖然法律係笑話, 但至少應該欣賞佢仲敢講個事實出黎, 唔應該笑佢
唔係笑佢
係笑呢個社會
講人話又有咩用,可以改變到班仆街咩

正所謂你有你講,佢有佢做

D法律法治........ 消失曬喇
好期待遲啲立埋辱警罪
傻鳩先重信香港有法治
哩個社會已徹底絶望
巴打講得好
唔好睇到自己咁高啦

如果佢唔想你講法律

佢就唔會俾陳文敏上節目啦

佢就係要留依D人係到endorse佢地嘅合法性

如果佢真係怕你唔想你講嘢

你就一早好似蘋果咁收咗皮啦

你睇下一個刺客嚇到佢地幾驚

搞到銅鑼灣好似戎嚴咁

依D就真係佢地唔想見到嘅嘢啦

國安法本身就唔應該存在

你係到咬文嚼字咪正中下懷變相承認國安法嘅合法性囉

咁同馮檢基家下仲諗緊點係議會搶議席有咩分別
只要法官相信
第時唔出聲譴責,係咪都當犯國安法?
個個學晒11哥最好?
當外國政要判斷呢次係官迫民反
呢條大KOL 陳文敏就講犯法就係犯法,暴力就係暴力應受譴責

陳文敏的存在就係穩住局勢
APPLE比中共打死左, 唔想 陳文敏影響香港人可以落黑名單
比得陳文敏上咪姐係陳文敏的發言係利好中共

睇下港台比人掃走果批平時講咩就明香港政府部署
唔通你要法律教授上電台叫人革命?

國安法有無合法性,港共都照樣拉人坐監,駛鬼endorse?
唔出聲又問人去左邊
人地呢個時勢仲敢講呢啲 走得前過喺鍵盤前嘅你同我啦 笑人不如睇下自己先
鬼頭基參選咪係中共叫鬼頭基扮民主派去選扮議會多元
頭條係中共系統,想用陳文敏防止飯民支持者激進化?

老共同民主派打左好多年,邊條友上到去會講咩一早計到
仲有李華明果班熟架步的人做智囊

無的, 中共設局而條友上去派牌比中共食糊
中共係壞,但係好高章法
呢局比人片到一敗塗地竟然都唔知
連登仔係咁㗎啦
淨係識屋企打飛機
屌你咁撚勁又唔見你真係做啲咩出嚟?
人哋喺度講真話你就喺度冷嘲熱諷?
講完又點?
你都識講國安法有冇合法性

港共都照拉人啦

咁仲上去討論佢合唔合法做乜撚

咁咪變相endorse咗國安法係合理囉

佢而家就係上去討論國安法點點點先叫犯法

點點點唔應該犯法

乜仲有討論嘅空間咩

你都識講國安法點都犯法架啦

跟本直頭應該唔上依D節目啦

就好似家下個議會咁唔通仲去參選?

緊係杯葛佢由佢自己玩晒佢啦
依位巴打就明我講咩啦

心水清
仲講法律,柱你讀咁多書做咁多年人!
比條友講到成個SYSTEM死火掃ERROR
抗爭初期和勇不分依然係兩個個體大把位去分化
中共忌呢單野係查到死者係堅實飯民支持者而唔係本土派

只有兩者真正結合才有創造未來的希望

--------------------
過去點解講完不分化不割席都內鬨
咪就係飯民始終敵視激進派, 暫時結盟只係出於對後生的愧疚
呢單野對香港人衝擊好大, 係近十年最好的合體機會
但陳文敏直接射落海
你都識講國安法,唔講法講咩?白啲麻,扮乜鳩國安法,中國鳩黎咪得囉。
同港共講法律不過正評係俾仲肯講人話嘅學者
法治(已完)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞