法律教授 陳文敏:暴力行為應受譴責 惟獻花悼念違法說法牽強

168 回覆
686 Like 15 Dislike
下個到你
Exactly
當你凝視深淵,深淵也凝視著你
要先講咩係破壞法治
犯法者因開罪當權者遭法院針對, 莫梓沖/鄭紀寒膠圈就推理到人想殺人再重判

親政權人士獲法院放生
香港係兩樣都有

而陳文敏選擇譴責 受迫害者
benedict rogers 叫香港政府反省呢件事的起因係政府縱容警隊對示威者強姦/私刑而不是指責示威者暴戾,唔通benedict rogers係盲毛?
呢個時勢,我會同陳文敏講聲多謝,而唔會懶清高咁話佢講呢啲廢話做乜之類潑冷水嘅嘢……處於極弱勢嘅香港人,多一分悍衞香港人嘅說話,都要感恩,但好多香港人嘅心理上根本未準備好
正如國際社會文明國家都係屌緬甸軍政府而唔係屌緬甸反抗者暴戾
香港法律界反而最鐘意搵受害者開刀
譴責暴力已經中咗兒衛兵禁忌啦
係人都知悼念唔犯法
政府話佢係恐怖分子
你拎白花加埋塊「烈士」Banner都話國安法拉鳩你
你拎白花悼念因為覺得佢傻豬走去自殺/殺人
法律上係無問題 仲唔洗食599G

問題係 唔講法治嗰啲做晒司法機關最大粒嗰個
教授不如直接退休罷啦
起碼係講人話
條仆街仲有錢收添呀
呢單最痴線就等同
有道友持刀伏夜歸女人,先搶錢再想姦埋
女方反抗糾纏間隊中個道友

現在大半個香港法律界都bullshit緊道友都有錯,不過呢少女選擇反抗重傷道友都係暴行要嚴厲譴責

benedict rogers選擇講人話而香港法律界就潑受害人屎水

唔講香港呢單

緬甸人反抗軍政府手段更激,國際社會會唔會賤到各打50再狂屌 緬甸人暴徒
因為有良心的人都知平民如何的劣勢, 點比獨裁者迫上絕路別無選擇

不過我不嬲對果班人無期望
香港唯一一位名譽資深大律師
佢唔講法律 想佢講咩
事實香港司法已經玩完
定性左啦 李加超話乜就乜
Respect 陳文敏
幾時啦佢
法咩律呀食得架?
屌叫個law prof唔講law
講又俾人笑 唔講又俾人屌 想點啫
其實有d連燈仔本質上支共一樣,都係視法律如無物,佢地上位當權都會係另一個極權嚟
嚴重暴力行為、脅逼中央與特區政府、威嚇公眾實現政治主張 = 好恐怖??
Respect陳教授
人治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞