【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (27) 我唔係Tina! 我係田田!

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
隱性M
港版無啦啦加咗好多
係咪sync返大叔的愛之前單元劇一集個版本
bulgari sponsor姐 最cls
不過hoodie嗰啲我都覺得好鬼貴
監製Tommy又指Anson Lo每次到現場時,已將所有對白、情緒設計好。「佢哋真係拿捏到角色特質,而Anson係感情戲拿捏得好好嘅年輕演員,佢係劇中好多埸口係需要唔開心、憂鬱或者喊,而佢每次都係做足100%甚至係做到120%,有時排戲佢已經嚟料。」

連監製都大讚AL演得好
睇得出AL下咗好多苦功,佢演技比起男排個陣係大進步
今次大叔做溫柔暖男牧牧好深入民心
希望教主繼續加油,拍多啲劇
https://youtu.be/HSigU6N7iHE

雖然已經成年前 但畀大家一解星期六日冇得追劇嘅癮
睇睇下發現佢哋對話中講緊拍有機會拍大叔的愛嘅事
係啊 你可以由po 1開始追番頭5個po 有晒佢哋嘅前因過程
我本身好唔鍾意佢
點知近排突然180度變到好鐘意
之前同好多frds討論過話真係頂佢唔順
攪到而家唔敢同人講自己鐘意
唔洗理其他人啦
我牧好慘
本身唔好白臉小生type
造星1時anson lo一出場就覺得佢有好大陣gay 味 (因為在大學見過太多hehe sheshe couple,望下望下就有辨認gay/less 既眼),
但都respect佢跳唱實力既,但冇咩大好感

依排睇調教mirror同埋大叔的愛
respect佢做野好認真,感覺到佢既努力
再聽埋佢d solo歌,真係好勁好努力
不知不覺:我是你的人啊!!!!
佢係咪gay都唔緊要
越了解佢就會越鐘意佢
最誇張係serrini演唱會做嘉賓呢次
阿Lo戴住百幾萬BV鑽石去flirt總理
不過教主真係有份貴氣,戴得好好睇

我都係!!個個都話佢好女人
但我真係覺得好正好charm
酒吧個幕睇到我好心痛
牧牧啲淚水喺眼到打轉
Anson Lo呢場戲又係演得好好,好touch人

同埋教主著西裝恤衫真係好鬼靚仔啊
好可愛
牧牧好可愛啊
好想收埋教主喺屋企
唔洗怕,呢到好多人陪你
我都冇諗過自己會咁迷戀牧牧

教主真係好有魅力越了解就會越鍾意佢
每次睇Anson Lo跳唱表演都忍住感歎,好有星味

引用彭導讚佢嘅一句說話:台上勾魂,台下斯文
教主玩遊戲嘅反差萌都好吸引
AL真人性格都係好溫柔,好gentleman
做教主另一半肯定好幸福
鍾意田田係田田FF出黎
忍唔住又要J多次演唱會嘅教主
跳唱嘅Anson Lo真係好charm好霸氣
https://www.youtube.com/watch?v=nNhHAQJJdHg

點諗到大叔溫柔嘅牧牧、男排可愛嘅Bobby
一上舞台就好似識發光咁
我同你一樣
之前同老公講唔鍾意呢type
點知睇完bobby後完全入坑

而家我老公會陪我去打卡追巴士
總理識貨呀 自肥可恥但很有用
唔洗理人點睇
鍾意就鍾意
唔影響人就得
呢度大把痴仔痴女陪你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞