【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (27) 我唔係Tina! 我係田田!

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
有冇肥仔花姐gif
同肥婆娟揸奶gif
我睇劇透已經想齒開呂爵安 田一雄
喺餐廳度話 [red] [red] 一齊 係咩料
好嘢唔加密喇
對佢哋兩個嘅演出都好收貨
好叻仔
牧牧啲感情戲真係有虐到我

// 劇集播出後,Edan零偶包、Anson Lo情深與虐心均獲一致好評,身為監製的Tommy認為二人成功將劇集推向另一層次,又指Anson Lo每次到現場時,已將所有對白、情緒設計好。「佢哋真係拿捏到角色特質,而Anson係感情戲拿捏得好好嘅年輕演員,佢係劇中好多埸口係需要唔開心、憂鬱或者喊,而佢每次都係做足100%甚至係做到120%,有時排戲佢已經嚟料。至於Edan,雖然田一雄呢個角色要有喜劇感,但並唔係我寫出嚟演員就一定做到,呢個好睇演員特質,但Edan係可以,我都同佢講過佢有星爺做喜劇與生俱來身嘅感覺,但花姐叫我唔好講,因為怕佢忘形,但我真心覺得佢係喜劇天份好高的演員。」提到黃德斌的反差萌亦為觀眾帶來驚喜,Tommy表示德斌在答應演出後已開始對角色有一定的設計,至收齊劇本、進行圍讀時,他已完全理解田一雄。「好多時一埋位就已經做到好少女心嘅德斌,完全唔需要試好多次。」

問到接下來的劇集可有絕不能錯過時刻,Tommy笑言十分難取捨,希望觀眾睇完15集之後可以再一次好好重溫。「不過自己對天橋嗰幕好有感覺,因為我記得第一次casting時係比呢場戲佢地去做,當時我早咗到,發現有兩個男仔喺樓下試戲,原來就係Anson同Edan,於是留喺車上觀察咗一陣,見佢哋試完又試。到正式casting時,會覺得呢兩個男仔好用心好想演到個角色,嗰次我都已經覺得『係佢哋、中㗎啦』。後來到正式拍時, 佢哋係比casting時再好咗好多,有少少刮目相看。前日播出時有埋音樂等效果,真係好有感覺,唔少人都話呢幕好虐心,其實之後佢哋分手會更加有種感覺,Anson將情緒推到有少少係戥佢心噏。」//
我都係
我一開始係唔會鍾意al而type仔
鍾意咗之後俾fd瘋狂binc
冇gif得圖

絲打你下星期要冷靜撳住自己
但係佢唔愛魚頭
你個名
真愛先係咁架
我比面你個名 罰田一雄食十次煎冬瓜
最近佢哋啲片真係入咗戲 覺得盡力做宣傳派糖值得嘉許
Me2
不過我揀男朋友嗰種理想type同idol嗰種type分得好開
現實生活如果有AL呢type仔我未必會心動,但呢一刻我完全做咗神徒佢好正
其實大把人既入坑過程都係咁上下
睇睇下其他仔但突然俾教主攻陷左
老老竇竇 其實佢哋以前電台已經係咁
但以前係兄弟feel啲 最主要係牙撈唔會對牙登咁sweet
點會聽到佢講bb 多數係牙登會對佢嗲多
但依家牙撈會回應 或者主動派糖就覺得有俾貨
現實生活點會有
珍 拍完戲之後撈對佢仲sweet咗痴線
雖然私底下唔知 登神真係好cute好soulmate
連埋調教一齊睇真係不得了
現實al 係會生煎冬瓜
新改為咗冬瓜第一次LIHKG改名
我都係依加好分得清理想型同擇偶條件
但教主真係點解可以咁正嗚嗚
覺得佢哋配合大叔派糖都已經好抵讚
私底下又好兄弟 見佢哋一齊做野或者訪問時 其實都好自己 特別牙撈最明顯 唔係平時啲客氣教主mode
以前已經好鍾意同牙登一齊時嘅佢個狀態
牙登更加唔使講 其實對牙撈好寵
世一
教主真係好撚正我本身由細到大都冇過追星,中學時期係屬於讀書type,嗰陣啲偶像係作家同歷史人物到而家大學grad就嚟升mphil,第一次為咗明星(AL) 去買雀巢士多啤梨穀物棒同haagen dazs raspberry雪條仲日日loop教主啲歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞