擊敗人類之顛感無憾,AlphaGo宣布退役

123 回覆
16 Like 0 Dislike
已經諗到jeFF, 點ff法

完全係佢FF素材
再捉落去都冇乜意思 老實講
不如出埋個AlphaGo圍棋app 等其他人玩下
AI已進步到識得割禾青

D小雞雞覺得係係囉

?
仲未挑戰連登仔玩過三關就退役
仲未挑戰連登仔玩過三關就退役

好難超越連登仔

果種柒
AI已進步到識得割禾青

D小雞雞覺得係係囉

?

?
不如出埋個AlphaGo圍棋app 等其他人玩下

有機會贏咩
應該每年比人類挑戰一次
想睇柯潔覆桌
幾時出阿爾法麻雀
幾時出阿爾法麻雀

隨機性太大,就算幾撚勁都冇可能維持對人勝率100%
幾時出阿爾法麻雀

你有數得計 平均勝率都高過任何人啦
AlphaGo唔走成班職業棋士無哂價值
一個隨時隨地都可以以最佳狀態應戰既對手
仲要係世界第一
佢繼續係度啲比賽即刻無哂吸引力
比賽獎金一定變到勁低
如果佢再搞埋網上圍棋教室/網上隨時對戰系統
啲圍棋教室即刻收哂皮
無諗起最快可以比電腦取代到既竟然係職業棋手
仲快過文員仔
所以佢走算係好俾面
等啲人仲話佢無禮貌

如果網上隨時俾高手挑機有咩唔好

係無唔好
啲圍棋佬全部失業姐
Sai消失了
幾時出阿爾法麻雀

如果alphago 識玩麻雀其實仲恐怖
即係識得read 埋人地心理, 估你清一色定搏大霧
幾時出阿爾法麻雀

記牌勁到pk再分析埋你做咩牌,除左自摸仲有咩機會贏
幾時出阿爾法麻雀

佢應該係計點樣最快做到牌 多過計點樣唔出沖
幾時出阿爾法麻雀

佢應該係計點樣最快做到牌 多過計點樣唔出沖

麻雀唔難寫 係要運氣所以寫黎無意思
無敵是最寂寞
幾時出阿爾法麻雀

有運氣成份
AI 其實改變唔到d 乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞