擊敗人類之顛感無憾,AlphaGo宣布退役

123 回覆
16 Like 0 Dislike

決戰啦AlphaGo
AI已進步到識得割禾青

D小雞雞覺得係係囉

外國已經有人用緊machine learning學買股

股價牽涉大量人類的行為心理學
無咁易掛
再加上唔同AI 參與又會有相互影響
仲仲有衍生市場的影響
仲仲仲有最重要的政策影響

無咁易掛

無咁易掛
仲仲有衍生市場的影響

無咁易掛

現時做緊既algo trade, 複雜程度比alpha go低好多倍

無咁易掛
仲仲有衍生市場的影響

無咁易掛

現時做緊既algo trade, 複雜程度比alpha go低好多倍

到時最勁既基金之一,咩simon嗰個renaissance 基金,係全用計數唔用基本分析

無咁易掛
仲仲有衍生市場的影響

無咁易掛

到時最勁既基金之一,咩simon嗰個renaissance 基金,係全用計數唔用基本分析

已經用緊?
detail please

無咁易掛
仲仲有衍生市場的影響

無咁易掛

效果有冇AlphaGo一成先
等睇球類運動上ai都屌打人類
AlphaGo唔走成班職業棋士無哂價值
一個隨時隨地都可以以最佳狀態應戰既對手
仲要係世界第一
佢繼續係度啲比賽即刻無哂吸引力
比賽獎金一定變到勁低
如果佢再搞埋網上圍棋教室/網上隨時對戰系統
啲圍棋教室即刻收哂皮
無諗起最快可以比電腦取代到既竟然係職業棋手
仲快過文員仔
所以佢走算係好俾面
等啲人仲話佢無禮貌

如果網上隨時俾高手挑機有咩唔好
AlphaGone
AlphaGone

on9
AlphaGone

on9

韓仔:好彩贏過一場
公道D講 google使得幾十萬USD出場費搵柯潔打 緊係為咗試新野啦 所以真係無得同李世石比

換句話講 李世石同柯潔係收錢幫班IT狗debug
公道D講 google使得幾十萬USD出場費搵柯潔打 緊係為咗試新野啦 所以真係無得同李世石比

FF : 如果有日google整埋機械義肢 用ai控制人造肌肉 到時就會搵保特挑返場
Show Blocked User - 五毛狙擊手
sai

FF : 如果有日google整埋機械義肢 用ai控制人造肌肉 到時就會搵保特挑返場

用電同人又好難鬥
( Show Blocked User - 五毛狙擊手 )

用電同人又好難鬥

https://www.youtube.com/watch?v=u0YZhJdoT9Y
呢部野用電 但我唔覺呢部野跑得羸人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞