擊敗人類之顛感無憾,AlphaGo宣布退役

123 回覆
16 Like 0 Dislike
AlphaGo咁撚蠢 輸咗咪可以繼續玩
過幾個月 阿邊個支那仔又可以跳出黎話 而家既我一定WIN
公佈alphago自我對戰棋譜

會唔會真正顛覆圍棋界
點解最後一場要決定喺中國打,又比中國人攞彩

鬼叫世界冠軍喺中國到

李世石贏到一局
隻支那狗直落3-0世界冠軍wo

個Alphago個版本差好多個
如果用兩部同level 嘅Alpha Go互相比賽、學習、進步,可以去到乜嘢程度?
之前唔係話學打機咩
好似係 Warcraft 定 Dota ?
佐為

又係咁無端端走

[應該同香港啲業餘人士打

鬼叫世界冠軍喺中國到

李世石贏到一局

港獨狗始終唔肯正視版本差別
如果用兩部同level 嘅Alpha Go互相比賽、學習、進步,可以去到乜嘢程度?

又講 戇鳩
睇留言笑撚死
世界第一都贏左啦 你搵咩人挑啊
挑贏支那狗再搵佢挑機啦

又講 戇鳩

真係好難同弱智溝通
個個post都有人回d垃圾出黎

鬼叫世界冠軍喺中國到

李世石贏到一局

淨係睇李世石贏嗰一場已經知alphago有bug
唔係完全體
佐為

都被你看穿了

佐為
佐為

都被你看穿了

不能用有韓國棋手既圖,要用有中共棋手的,唔係d五毛會嬲豬架

你唔明幅圖講乜
呢個係一場復仇戰

棋靈王既真正結局

真人牌高永夏就係當時既李世石

https://www.youtube.com/watch?v=ynZIu1uZN04
成班人射哂精

鬼叫世界冠軍喺中國到

李世石贏到一局

鬼叫世界冠軍喺中國到

李世石贏到一局

港獨狗始終唔肯正視版本差別

講真,alphago呢段時間練多咗幾廿億場 ,根本唔可以同李世石果場比

個version分別唔係練多咗
唔再feed 人類training data ,又0開始build policy 同values network,加新CNN,本身係要distributed machine (1202CPUs加176GPU) 上面行,到今日一個google TPU 就搞掂仲要落棋速度快咗
不過google 今次無講今次練多幾多次,仲可能少咗

又講 戇鳩

真係好難同弱智溝通
個個post都有人回d垃圾出黎

十幾個post都有人問呢條
AlphaGo唔走成班職業棋士無哂價值
一個隨時隨地都可以以最佳狀態應戰既對手
仲要係世界第一
佢繼續係度啲比賽即刻無哂吸引力
比賽獎金一定變到勁低
如果佢再搞埋網上圍棋教室/網上隨時對戰系統
啲圍棋教室即刻收哂皮
無諗起最快可以比電腦取代到既竟然係職業棋手
仲快過文員仔
所以佢走算係好俾面
等啲人仲話佢無禮貌
話割禾青個啲係咪on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞