[跑online]集中討論區(18)-地下世界

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
正路係
整合

頂我當年竟然俾錢買咗啲咁嘅嘢
仆街戲谷 修孟卷個補償走左數
呢啲絕版裝先正呀 可以當時裝著
扮下老屎忽 吸引啲人禁入你tb
我最唔開心就係當年冇整到惡魔天使煉金
我剩係得第一個階段件衫同對鞋
韓跑重整鍊金系統個陣 有set到第三四階可以免費合到
係港跑收起左 到宜家都未肯釋放返堆舊鍊金
單野就快半年啦屌 完全無人跟過
琴日我玩韓服無啦啦收到兩件最高階段天使同惡魔嘅煉金
R爆頭仲要係用送禮物嘅方式

不過我都應該鍾意玩返港服
睇唔明佢哋講咩個感覺好慘

同埋屌點解有啲嘢香港仲平過韓國嗰邊
呢樣野有排解釋
但主因都係離唔開港跑太多外掛

三騎士同混沌頻個年 港跑好多位仲係跟足韓跑個套
尤其係 會完場隨機掉重點活動材料//活動裝
呢點促成左香港好多外掛用秒完場黎刷野
大大影響正常玩家嘅體驗
(個陣係誇張到連dm都完唔到)

後尾港跑見唔對路
但啲外掛真係無可能封得哂
就索性改變成個賺錢方針
(上年鬼頻應該係最明顯嘅轉捩點)

舉個例 以我嘅認知 活動幣係韓跑係好難肝的
所以韓跑啲人會經常課金落活動幣
相反活動幣係港跑會免費大放送
有做足哂dm嘅人的可以輕易拎到大量活動幣換主頻ss

但一啖砂糖一啖屎
代價就係 港跑會收返起幾套韓跑嘅免費ss 放去塔//魔方賺錢
(例如係追擊者 尼亞斯個幾套)

所以有時你見到港跑某啲野賣咁平 (例如ss卷賣2tr一張)
係因為港跑將主要收入來源搬左去啲塔同魔方度
從而balance返課金同唔課之間嘅利益

利:純個人見解 唔知有無講錯 講錯請不要屌
巴打好詳盡
我記得我睇過唔知咩訪問
好似係問gm 點解咁多外掛都唔搞
跟住好似話佢同韓國嗰邊講過但係韓國唔係好理

同埋韓國嗰邊嗰啲tr 同埋經驗都好難賺
香港依家改咗之後好好多
無課玩得又舒服 俾錢嘅又玩得舒服
無可否認跑安拉轉型方針真係set得好好
令到佢而家得返好少同年代嘅競爭對手
出小櫻個年 真係以為隻game會係咁先
點知又死唔斷氣

好彩個marketing算跟得貼
身邊好多frd都係因為個tr經濟圈而回鍋
個陣又食正疫情條水 個個唔敢出街 係屋企down返跑黎玩
同埋原來香港嗰邊嘅諗法都唔錯

我睇漫畫講到原來一開頭韓國嗰邊係開發唔切
喺香港嗰邊諗到乜嘢惡魔天使比賽咁樣
跟住韓國嗰邊覺得幾好
就叫埋香港嗰邊一齊諗
都幾勁
令人又愛又恨嘅黑谷
佢而家都幾好仲有成日都好多禮物
依家仲有好多嗰啲乜鬼嘢序號
好鬼死開心
要多謝班金主繼續課
谷谷先有盈餘送野比我地
如果佢出新出嗰個男角我都會課

如果我仲玩緊嘅話
送序號俾你冇成本㗎喎
啲獎勵佢本身要用點買架喎
3rd ss卷都99點一張
其實賺錢唔係問題,但應該要有保底
大佬們想問皇家護衛套裝難唔難抽?想課套阿努裝但唔知課原本果D定新活動呢套好
新活動呢套聽聞係最強既外裝 但塔而家無得再爬 你諗都要等卷4出先有機會收翻
所以依家應該好難刷活動刷曬成套出離?
副本裝最勁係邊套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞