不得不說,翠豐臺真係樓皇之皇

298 回覆
17 Like 350 Dislike
CLS樓下無野食呢個缺點都可以講成優點。7仔都無間,真係想買少少野都要行十分鐘去愉城。下次識唔到女,就可以話自己可以任揀囡囡,有拖果D人有惰性拍極都係呢條女,同無女無分別業主係唔係近排趕住出貨?
環宇感覺上好少有開揚view
咁都樓皇
樓你有冇?
冇,比海灣擋左個海、不過勝在三房多選擇又半新樓,啲樓舊咗就係舊,升值潛力會越嚟越低,偷景新城 麗城 綠陽呢堆,好快fade out.
三房過千了
又唔會fade out,大市升一樣會升,不過就升少d
兩步?
兩年前我都睇過
嗰陣仲6字頭咋 已經賺了
同期愉景新城一樣差唔多升幅
住左荃灣30+年, 親身見證荃灣變遷
住過綠陽, 海濱, 麗城, 小學係荃威讀
睇到依個PO真心笑左, 樓主唔是AA打手,就是買左心理不平衡個D用家
即你覺得好住推介俾人可以, 但你講交通方便真心不了
細細個已經睇住去荃威方向小巴放工放學時間排隊排到痴線,一架車1X個位,大雨個時排到仆街濕哂都未有車(反而麗城小巴好多車)

樓皇之皇

樓下乜都冇果啲 你係焗住要搭車出去
樓下有 平時攰起上嚟/趕時間可以就咁落樓下買野填肚 心情靚或者得閒嗰陣就可以出去食好嘢
至少個選擇權係我度

同埋正常人平日填肚都係求其買老麥譚仔大家樂呢啲頹飯 食飽就算 點會日日周圍去食好西
下下一來一回搭幾個字小巴去買個頹飯 貪好玩咩
Agger, 翠豐台係好住,以前都賣得好平,但係返工搭車小巴根本上上都上唔到
半山點同呀 人地果個level 有工人打點 唔洗自己去買嘢

Trade off係真既 咪即係缺點囉
但樓上吹到呢個唔係缺點 直情係優點咁
平就抵買 但宜家個價真係唔值
諗唔通佢點解可以貴過愉景
虛詞黎,表示好近咁姐,唔使咁執著
住緊sorrento 咋 無樓皇咁威
Ok
近年hktvmall / foodpanda 已經打破左生活配套上既限制
唔洗下下焗住幫襯樓下up dup 茶記/誠哥
俾我揀會揀環境清幽,樓下冇閒雜人等,有巴士一程返到公司先囉
都係一句百貨應百客
有人夠中意深水步南昌道友公園對面d 新樓啦
愉景灣如果返中環機場都好方便,而且入面餐廳零售娛樂咩都齊曬,淨係個海灘都大過翠豐個會所點比
依家係咩都無,唔係淨係無七仔咁簡單
業主/AA一味用呢個POST狂吹奏都無用,已經癲到吹到係樓王咁款。有心買樓既睇返格離荃灣上車個POST或者真係上山望一次就一清二楚
noted
呎價反映一切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞