不得不說,翠豐臺真係樓皇之皇

298 回覆
17 Like 350 Dislike
你up咩?
人地地鐵站上蓋你點apple to apple?
講平均呎價仲痴撚線,有平唔揀平,揀平均價
你不如比較埋實內裝修啦
我就算再拎城市花園個堆都一樣好過你

之於我唔知你有無渣車啦,你住過翠豐未,你住過先再講南浪同翠豐兩者,唔塞車其實出油尖旺唔差幾分鐘
乜野地鐵上蓋,中西區邊有地鐵上蓋依啲講法,係啲九龍新界非地下鐵路先咁叫,你咁講全區所有樓都係地鐵上蓋啦
我個人住中國,但都曾經住深圳南區,媾女時都過下南區,山頂,赤柱,淺水灣。

加上翠豐臺仲要轉一輪車先到地鐵站,真係交通非常唔方便。 嘩, 又真係.你岩. 地鐵上蓋咁唔方便又要落樓, 最好訓起地鐵站門口,仲要係訓起中環地鐵站門口. 學到野, 我今晚去.

中上環,灣仔,銅鑼灣,旺角,尖沙咀就最多工作機會同好食d 既食肆,定係你覺得長期屈係荃灣就ok? 嘩 又真係, 你岩. 工作咁重要, 訓公司就得啦, 無謂浪費呢D錢, 你公司起邊到話? 中上環,灣仔,銅鑼灣,旺角,尖沙咀 收到.

好食D既餐廳我果區就有. 咁 做乜要去中環. 中環又做乜要去銅鑼灣,銅鑼灣又做乜要去尖沙咀,尖沙咀又做乜要去旺角,旺角又做乜要去中環? 你又岩,已經有好餐廳. ,屈中環,銅鑼灣,尖沙咀,旺角都得.就係唔好屈起荃灣. 我收到 ok

要知道屯門出中環旺角銅鑼灣老尖隨時同你係荃灣去時間接近,人地一條三號幹線已經收左你皮. Google map 打屯門去中環要34分鍾. 打荃灣去中環要20分鐘. 打屯門去旺角要28分鍾. 打荃灣去旺角要14分鐘. 打屯門去銅鑼灣要33分鍾. 打荃灣去銅鑼灣要19分鐘. Google map 唔知行唔行3號? 你又唔岩啦, 原來有人識瞬間轉移又唔話我知呀. 1秒屯門出中環得左, 1秒荃灣出中環得左...都係1秒姐. 時間接近 你贏.

仲有,咩重要處所,稅局人人都要去,係咪有分區辦事處?其實未必,事實係大多數人都去呢d 地方多。 宜家咩時代.仲下下上稅局? 稅務易有冇用過聽過?  稅局飲茶? 開左茶記? 咁就要去試下 有冇老廉質素先?  好人好姐成日上稅局飲茶? 咁又係人地有人地野傾. 未見過就唔好講出去,比人笑. 又岩, 你贏

而且而家講翠豐臺,沙咀道是否長年塞車大家真係有目共睹,無野食亦都係事實,最好食係去醫院食齋 宜定講緊中環長年塞車又話要電子道路收費減車, 皇后大道中, 紅綿道,日塞夜塞. 唔係都唔洗整條灣仔繞道過灣仔.人地出幾十億喎,冇用又整? 塞車一定係幻覺,你聽唔到睇唔到亦嚇你唔到. 銅鑼灣都唔好得去邊,海隧日塞夜塞....大家有目共睹,塞到無時間食野亦都係事實, 最好食係去醫院食齋 ? 中環塞到嘔血所以要食齋? 唔明但照抄. 天下文章一大抄我文筆唔好所以要抄下, 師兄莫見怪, 所以你岩你贏.

有幾個臭錢一日到晚中環南區… D野好食既多D. 車出車入,巴巴閉閉.

夏天季節南區成日塞香島道淺水灣道,赤柱去大潭出柴灣都塞. 比你有錢住南區.咪都要塞.我真係唔知出中環可以快得去邊. 開口埋口車車車邊到邊到塞車.   又唔係有米到學趙生咁有私人直昇機. 你有冇遊艇去中環公眾碼頭有落呀? 又冇喎,下下揸車扮上等人 車呢我呢D窮人都有  南區我成日去添. 唔洗住都知道塞車啦.

來來去去淨係識沙咀道你溝女淨係去果到我唔怪你. 邊到主要通道唔塞?

西貢成日塞西貢公路
沙田塞獅隧
尖沙咀,塞彌敦道接金馬倫道,漆咸道南
銅鑼灣塞駱克道

你贏, 贏在起跑線, 對你黎講, 塞沙咀道先叫塞車, 南區塞車叫有時間比你睇下風景,比時間曬下你部車咁羅.
師兄你住過未先? 我住起到

講到翠豐臺唔洗落迴旋處咁喎 ? 你識唔識路架, 翠豐臺緊係直上荃錦交匯處啦 落乜呀

日鳩日大涌道係沙咀道路口開始倒灌啦 你唔識路我唔怪你, 點會去大涌路呀, 你識睇地圖未呀? 冇去過齋睇地圖起到up , 我知點解叫靚女唔會屙屎, 唔識路唔塞就走去塞埋一份,日日塞車條女坐你車都便秘啦, 翠豐臺緊係直上荃錦交匯處經德士古道天橋直接出葵芳九龍啦, 一個燈位都冇. 塞乜春大涌道呀. 你條女開始倒灌啦?

你真係識起荃灣揸車? 乜鬼都大涌道.

豐臺緊係直上荃錦交匯處經德士古道天橋直接出葵芳,再經荃灣路

上3號 得
上龍翔道 得
上葵涌道 出九龍 得

究竟由翠豐臺出車......點解要行大涌道? 大涌道巴士站有女睇?

死人大涌道。等同你同我講住大埔行三號也都得格,唔方便之嘛. 死人香島道,等同你同我講住南區行屯門公口路,乜都得架, 唔方便之嘛 (係呢點解一定要行香島道, stupid 道都得架)

翠豐除左渣車入沙田大圍真係一流,個人覺得同住老圍無異,否則根本邊度都差。
南區除左渣車入赤柱石澳真係一流,個人覺得同住石澳村無異,否則根本邊度都差。

冇去過,又或者唔識,就唔好狗up當秘笈, 話時話, 細細聲講我知, 點解一定要行大涌道? 我最多唔笑你用狗狗公仔串人,
上三號仔行荃錦交匯處?
痴鳩線?德士古道出葵芳再出油尖旺?
唔塞車就慢十分鐘車程啦,本身15分鐘車變左25分鐘車之嘛,仲有半段上山路咁行真係最叻係你,仲要葵涌道一黎上三號個位前已經要塞燈塞車,仲要段路相機長開
巴打你真係醒,本來塞車都係每程塞多十分八分鐘,你仲拎條仲慢既路出黎建議人
同埋你都係解決唔到返去條路
返去行青山公路又好,兩邊都係塞

住南灣既人其實好多人出灣仔銅鑼灣都真係唔行香島道,係行淺水灣道好多係出中環又繁忙時間先係揀行薄扶林道。

我唔知你仲係咪住翠豐啦,我而家就唔係喇,不過你住翠豐都仲咁柒行條咁遠既路,真係辛苦你喇,日日俾多咁兔時間出黎塞車
知你住南浪出海珠路皇珠路屯公沙倉汀九都唔會塞車喇
明架喇
講咁多把撚咩,翠豐經荃錦交匯落德士古道行葵芳入三號幹線唔入旺角係奧海城落都要26分鐘啦。14分鐘?唔行你條葵涌道唔塞車就有機
你搞清楚渣車同坐巴士唔同架,坐巴士睇住個google map 就無錯不過呢層等你有車先講啦

稅局唔係人人上?岩,唔係個個有本事搞下br, 但人人都有機會搞家事法庭,一樣要去灣仔,同我指出唔係咩地方都有重要處所有咩問題?

岩啊,南區真係成日塞車,南區唔係一個方便既位置冬天夏天基本上星期六下午都會塞車,所以仲要日日準時返工既真係唔會住南區雖然遊艇唔係好貴,不過係赤柱落中環仲慢過渣車同埋油錢甘d 姐

其實剩係講翠豐,包住佢既真係都塞車,但唔代表主要道路都塞車,北角匯就已經去幾邊都唔係點塞車,除非你要行紅隧啦,不過你又會話貴

沙田塞獅隧夜晚放工入沙田其實唔塞,永遠出去就塞,不過沙田路多可以揀行尖山,大埔舊路,去九東行大老山,住名城既其實雖然下面個迴旋處日日撞車,但係整體黎講真係無乜野塞住佢地,睇時間行就無問題

南區塞車我都曾經好痛苦,不過南區唔會塞全日,只係星期六日下午比較塞,但係翠豐?全日8-18,19都塞,任何一條路線。呢個係分別。
我淨係知你鳩up多過呼吸喇,講左屯門要揀時間出車啦,朝七前一係朝九後,夜晚返去就4點前7點半後咪唔塞囉
但係中間個段時間塞唔塞?大家心知肚明唔會塞,但係翠豐無得走,朝8晚8長塞嘛

雖然南浪都係狗住既地方,屯公出到油尖旺通常渣車避到塞車時間就20-25分鐘左右,翠豐兜遠d 都唔止

明架喇,坐巴士可能係咁行,又係慘d 既
翠豐臺真係荃灣區雞肋,價錢真係唔平,位置又差。
我不如揀愉景新城、荃景花園、錦豐園、綠楊,甚至荃灣西啲舊樓。或者荃灣西新樓細單位。
講位置,麗城/灣景雖然入少少但係都好過佢。衰啲講句,反正要搭車出入,揀深井樓都唔會揀翠豐臺。
如果都係搭車出入,真係愉景新城,落去就商場,行一段就地鐵,樓下有巴士站,呎價有d 仲萬四蚊呎
應該有人自high左兩個post, 唔敢回post 呢

估唔到人廢姐. 勤力可以搭救.  點知有人又廢又懶. 人地話埋比佢知點行點行.地圖都唔查下. 死都要行大涌道,死都要塞,連條靚女冇X都要陪佢塞大涌道.查實大涌道係咪有金執?定只係條女起大涌道上車,一定要經大涌道?       

呢位師兄真係對你唔住.難得你有女唔係A0, 係都要塞大涌道.   仲笑你狗,唔係,係笑狗你添.  所以我都話自己唔係人係狗.只係咬狗. 我只係咬狗!!!    你用D狗公仔笑我好岩.

老規矩連登仔有圖有真相  同一個相交點,2條路 google map
上荃錦文匯處再行德士古道天橋7分鐘(客觀D,乜塞車人阻燈位計埋 google map作準.咪一陣有D狗又賴又用狗公仔笑人)
經大涌道出要9分鐘.  

連登規矩有圖有真相.那來行荃錦文匯處再行德士古道天橋要上山路要用多15分鐘變25分鐘?你平行時空定塞大涌道塞到傻左? 定係佢部法拉利個導航壞左,一定要行大涌道. 定係佢部法拉利個導航睇唔起上荃錦文匯處再行德士古道天橋, 呢D 狗先行既路呀?

預左呢條友會講快2分鐘之麻.之前就話快人幾多.狗up  睇圖啦.

我有講荃灣路再接葵涌道.那來燈位呀?那來相機呀?你講果邊係經大窩口經葵興再經葵芳起天后廟果到再上3號.   查實你有好多條女要送?經咁多地方? 係都唔好咁大聲呀,比人知道就唔好啦.

返去條路你都幫我操心? 我只係講果頭交通狀況.  荃灣路落天橋經大涌道迥旋處向麗城方向走就得. 冇Donki 前好少塞.宜家偶然先塞排Donki 條車龍(一個月冇一次)真係唔明乜2頭塞. 自我感覺良好?

原來有D人真係有狗串緊佢都唔知仲好似好威咁教人行邊,果到好野.對住呢D人我投降啦,話南區行香島道.串緊你,其實你知唔知架?   串緊你咁多路唔揀唔行係都要行大涌道呀.你仲懶醒教我果邊行淺水灣道唔行香島道?  我係用你自己隻手打緊你自己個咀呀. 嘩, 你果個打手隊友叫乜名話?  小林XX....   麻煩你拖個豬隊友出去啦. 唔識路扮拓海(專家), 成日用狗公仔笑人.笑人唔緊要,唔好笑埋自己.    打自己咀巴更加唔好啦.

我仲係咪住果到唔緊要,勤力做下功課都知道條路點行(睇黎有人我爸爸叫李岡上身, 唔通想出核彈炸左翠豐臺再入我數?)  唔好呀我唔玩啦,投降啦.     借問投降係唔係輸一半?

我唔知你仲係咪住起香港, 話知你住火星啦,有錢廢物(忠誠廢物有冇聽過?串緊你呀.咪一陣又話我冇講你唔知),  咁7?   你唔係好鐘意用狗公仔咩?用9形容我好D. 

剛剛呢條友又出另一個post  我唔全部回啦.   又係串人冇錢,扮自己好有錢唔洗做唔洗同你D凡人一樣返工塞車(佢吹有錢但冇人知真假,點解?佢有司機唔洗佢揸車,邊條路搭邊條路都未知,錯,有錢廢物係唔洗知. 咁佢起到up乜? 教人塞大涌道).   佢果D叫show 車唔係塞車, 明啦明啦你又羸.  有錢廢物我知,一句形容完你啦,   你咪又係揸車同我行同一條路有錢廢物. 出左直昇機再同我講啦. 

話自己大把錢話人搭巴士,揸車既路你點會識呀窮鬼.   大家明啦搭巴士,揸車既路你點會識呀窮鬼.   聰明既你應該明邊個掿巴士,邊個揸車.

遊艇我串緊你大把錢唔置在塞車,塞車對你黎講係show 車.  坐船咪比D機會你show下遊艇.   點知個有錢廢物話唔貴,係我唔用.     咁都講得出,又出自佢自己把口.特朗普未落台前叫過我去坐空軍一號啦.我唔坐因為佢慢.狗up 無極限.  就算真係有又點 so what.

去稅局,家事法庭成日去?稅局你冇錢未夠班冇得去姐眼紅?明,   去警署應該去搵鄧仔強,新一哥食飯,冇得去眼紅. 你未夠班姐.... 塔利班?   又明

總之賴天賴地,賴導航,賴塞車,再賴我冇爸爸叫李岡都唔關佢事.   條路塞車千錯萬錯你地D窮人錯...  條路應該比佢一個人一架車,車女朋友行就夠.

有錢廢物睇唔起冇錢既大家.  咁冇錢人(大部份)上既連登. 佢又上係咩玩法?  又自high, high 比你睇?  

各連登朋友, 話時話大涌道究竟有乜魔力?  吸左個有錢廢物既思想去果到?唔通有結界?又或者其實佢知唔知我地講緊乜?

呢條友冇point 就成日出狗公仔自high.湊字數,你不如直接全版狗公仔啦...我明. 笑狗人丫麻...  唔洗咁多字喎,我明   我真係明. 

屯門公路避到塞車時間出油尖旺需時20-25分鐘. 咪玩啦避到 凌晨先返工  你又岩,你又羸,,,,,不如你講下你幾時出街我避下你好過啦.

扮專家,笑狗人,有錢廢物扮貼地.  小林XX 拖佢出去啦. 大家傾下計ok, 打唔夠幾隻字就出狗公仔,笑狗人.  我投降啦, 你唔醜我都醜啦  串D廢物,一D成功感都冇.你仲要出黎行,累到你要改名就唔好啦.    我累啦唔似D人唔洗返工.  你羸

有人向晉惠帝報告老百姓無食物吃(天下荒飢,百姓餓死),他反問:「何不食肉糜?」(為何不吃肉粥?)

住南區,唔洗做, 遊艇唔貴,   問你條路係咪行巴士你搭巴士呀?點解唔揸車喎(一陣出個狗公仔笑你窮)

我累啦唔似D人唔洗返工.  你羸  比你羸啦
簡直係我偶像啦,唔洗做一味起到吹.   早知就唔浪費我人生.
原來只係一個食飽飯冇屎出,又冇人理既垃圾,上黎R水吹.

乜狗快快快出圖啦笨 高下立見,邊個老吹有眼睇. 我唔會再回呢個有錢廢物. (有冇錢定狗up, 大家諗下就知) 出狗狗公仔啦. 笑

有3位不斷吹唔好.. 又話邊到邊到好. 大家心照.
我好頂癮呀
靚女唔會屙屎
小林XX

最後講咁多把X.... 講得好... 睇圖啦
我好頂癮呀
謂你個豬隊友比我收左佢皮喎,你咁唔話得到你黎接力呀? 老實你豬隊友扮有錢人又狗up,你會唔會好似佢咁架? 唔好浪費我時間喎.
翠豐臺真係荃灣區雞肋,價錢真係唔平,位置又差。
我不如揀愉景新城、荃景花園、錦豐園、綠楊,甚至荃灣西啲舊樓。或者荃灣西新樓細單位。
講位置,麗城/灣景雖然入少少但係都好過佢。衰啲講句,反正要搭車出入,揀深井樓都唔會揀翠豐臺。

你果D繕稿講左等如冇講.. 寫荃灣邊到都得啦

XX(自己代入邊到都得)真係荃灣區雞肋,價錢真係唔平,位置又差。
講位置,麗城/灣景雖然入少少但係都好過佢。衰啲講句,反正要搭車出入,揀深井樓都唔會揀XX。

價錢真係唔平,位置又差。 又話人地位置差既..? 點來得會唔平? 你豬隊友話好既自然價好唔洗吹, 吹極都唔會好價. 謂點架. 你同你隊友溝通好未架? 自然昇到價唔平,咁即係好定唔好? 唔好又昇到唔平? 點架? 翠豐臺犯角安髮? 任你砌? 入完未呀, 係就快D入多2項罪名先啦.... 一次過回你, 咪一陣又要開多次記招.

我不如揀愉景新城、荃景花園、錦豐園、綠楊,甚至荃灣西啲舊樓。或者荃灣西新樓細單位
一輪咀起地圖抄D屋苑名出黎, 點揀 , 揀佢咩好, 你知道? 你咁比愉景新城= 荃景花園= 錦豐園= 綠楊=荃灣西啲舊樓=荃灣西新樓細單位> 好過翠豐臺.

謂老兄,你邊間地產公司? 請唔請人. 咁好做既.我都想做. 一堆樓盤淨係話好過唔好過比個客知就得. 其他全無,齋up. 我話我好過你啦. 狗up. 問我點解? 我都唔知點解. 你都冇話點解.我點知點解. 謂,比多少少丫, 你豬隊友都扮下有錢人. 你咁流既. 扮乜都好啦...拿拿聲啦.

嘩, 你咁兒童不宜既, 入少少都好D 好過佢. 你賣樓定賣咩架? 入D好D? 大灣區夠入未?比你咁樣入法入曬添啦. 衰啲講句 反正都要搵個隊友比我入. 揀小林XX都唔會揀你. 下個啦. 拖出去啦,

謂 你個豬隊友都識帶我遊下花圜,遊下南區,扮下有錢人 塞住條大涌道都塞我幾個post . 你專業D好唔好. 地產經紀唔係咁扮,一陣霞姨唔比個飯盒你點算好呢.

你地幾個真係勤力D做下資料搜集再黎過啦. 不過最好轉過個名... 今次揚曬, 下次咪又知道係你地幾個隊友扮咁就唔好啦. 扮過有錢人狗up, 唔轉名下次點扮誠哥, 唔好比果D狗公仔笑狗我. 見到又諗起你豬隊友.
荃灣呢啲窮鬼地方有乜好?
謂, 過左一排,你d豬隊友終於揾到人接棒拿? 就係你? 定轉左名? 算啦,你咁夠雷。比面你打幾隻字啦。

Post如其名, 咁叫有誠意?

你知唔知你上個豬隊友衰乜架? 睇路,對唔住睇post啦。話時話唔知霞姨有冇比飯盒你隊友呢?

荃灣呢啲窮鬼地方有乜好?

估唔到又係呢d copy and paste水準。

香港呢啲窮鬼地方有乜好?你又住?
地球呢啲窮鬼地方有乜好?你又住?
火星呢啲窮鬼地方有乜好?地球唔岩你 xx星啦(粗口自己填)

拍硬檔比多兩個地方名交差
你屋企呢啲窮鬼地方有乜好?
你xx呢啲窮鬼地方有乜好? 我懶你幫我填埋 thx,

咁叫有誠意? 查實你玩緊我定玩緊你自己(個名) 架? 開始有d幻覺。咁叫有誠意? 咁叫有誠意? ,

呢d水平。。。。。。 開始掛住你兩個前豬隊友添。 入唔到翠豐臺數,宜家入荃灣數, 激嬲左幾多人我唔負責架。

謂 , 荃灣人, 窮鬼喎。
講乜撚野? 我識你?on99 死窮鬼
我幾時先有機會買到呢啲樓皇
張家朗快啲入手
買到未
儲緊錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞