發現左老豆出軌,唔敢話比媽知,點算?

221 回覆
599 Like 30 Dislike
有時唔知先係最好
呢d情況傾得掂 浪子回頭就ok
一講就返唔到轉頭 阿媽成世都傷心
頭家散硬
要睇你阿媽咩性格, 我識有啲人真係會寧願一世都唔知
理想總是美好
過來人話你知,唔單止老竇唔撚聽變本加厲,親戚嗰邊都包庇佢
冇試過有呢啲事情畀意見總是太美好
老母夠傻嘅話仲更加唔會散
首先唔係男人有錢身痕,係你老豆身痕啫
我大學嗰陣發現老豆同隻雞傾電話
老豆話只係落夜總會識同埋買吓衫俾隻雞
又話同阿媽好多年分房訓已經無性生活所以先去夜總會
我無話俾阿媽知 只係警告老豆再玩頭家就會散
我老豆住公屋仙都唔仙吓都去滾
咁多年黎都係問人借錢度日
我自己從來無打算話返俾阿媽知
知道咗又點 根本唔會有好結果
自己同老豆傾
叫你老豆收手
唔肯就同老母講啦
最慘係個老豆窮到燶一蚊都無分咩身家
無錯
你當個老婆傻或者盲㗎咩
一定唔多唔少都feel到但係唔想揭穿真相又或者感情都好淡無謂煩就逃避現實
唔好講 信我

你老母跟左你老豆咁多年 你估聞唔到味咩 你走去篤佢灰 你阿媽連唯一扮傻既機會都冇埋 俾你搞到落唔到台

如果你係想幫到件事既 搵你老豆傾 如果佢聽得明既 咪有得救 如果都係態度照舊 咁都係整定架啦 你講唔講俾老母知 都一樣有一日會穿 如果真係唔穿 可能兩老都仲可以快樂共處呢 你自己總有一日會有自己屋企 到時兩老有個伴點都好D

利申: 當年冇講 老豆知我知道 之後十幾年黎對我阿媽都叫幾好
同你老豆傾傾
同老豆傾好過同老母傾 係錫老母嘅寧願佢唔知仲好
樓主... 妳慢慢就學會隻眼開隻眼閉㗎啦

利申: 我係6年前發現我老豆臨老入花叢 嗰陣仲要考緊DSE 令到情緒好受困難
而家覺得自己好傻 同埋記住
每個人都有黑暗面 呢句係我補習阿sir開解我嗰陣 同我講嘅一句話 畢生授用
屌 真係冇男人唔會出去偷食結婚生仔正ON9
乜依家感情台係咁玩?
勒索佢,儲起啲錢第日有咩保護自己同呀媽
講出嚟有乜好處?
唔知真相嘅人係最幸福
呢d 男人冇L 用,屌九佢,同你呀媽好好過日子。
因為個女人就係你阿媽
我老豆冇錢都身痕
你都痴撚線
你咁樣姐係將個責任轉移左比老母要佢承受
二十年前發現 唔識野話左比老母知
佢地分開咗一排 最後一齊住返 但頹左好多年
到二十年後再發現既時候無講到
最後個女人打左比我呀媽 我媽崩潰

從此以後我就知,要解決既唔係應唔應該話比呀媽知,而係點樣解決個老豆。

一係諗方法叫老豆斷欖
一係派帽比老豆
一係就叫佢唔好再比人發現
叫老豆用錢塞住你把口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞