發現左老豆出軌,唔敢話比媽知,點算?

221 回覆
599 Like 30 Dislike
老豆出軌就十惡不赦
如果係連登仔自己對左一條女廿年
跟住有個後生既比自己屌
又會話有食唔食
笑撚死
agger
sorry呀仔
唔使婚姻都可以老咗有個伴
噏乜鳩
sorry…
我唔諗住比你知架喎
有啲人 係會令你打從心底裡鄙視佢地
我明你感受
呢個post都有幾個
真心啦,有幾多個,24小一齊
係連登真係間唔中就會見類似既post
係因為你自己未切身處地感受過
感受過先再講呢樣野

因為你真係無資格
老母>>>>>老豆
男人天性唔係顧家 碌鳩控制大腦
又係你
巴打好似明喎
對啊媽好唔公平,啊媽有知情權
同老竇講佢只會諗點樣收埋得更好唔畀你發現
有撚用咩
男人唔專一,但唔代表一定絶情唔負責任
要睇埋佢對家庭同對子女既態度。
大家同自己父親嘅關係如何?
https://lihkg.com/thread/2581841/page/2

父愛撚快d睇下d人父幾咁nice
9成都冇交流冇溝通
一句到尾 揀個志同道合/接受到你自由奔放既人
而唔係搵個人 唔理好醜 呃到佢過世就算
好撚自私 仲要「懶係理性化」自己既一己私欲
你可以做一個「玩完識返屋企既人」
咁你咪搵個 願意接受呢種mindset既partner
呢種叫open relationship
唔存在哄騙
我最鄙視你地既係 「合理化」背叛
唔知你憑咩話人無資格
同埋唔知你有乜證據話人「未感受過」
單憑你呢個回覆 擺哂「老屎忽」講埋啲無supporting既廢嘢
已經知呢個conversation打後都無乜logic可言
唔使傾落去了
我唔叻俾意見
我下面講下自己經歷,你睇吓之後再決定啦

自己老母有過情緒病 個晚佢同我都睇到老豆部手機啲曖昧對話 嘈左場大交

然後差唔多有三個月 嘈交就一定有啦
而老母都好多時候雙目冇神 唔知諗緊乜 又成日同我一邊講我老豆點點點一邊爆喊

個陣我先中五 完全唔撚知點算 除咗攬吓老母 爆喊個陣叫佢深呼吸放鬆 everything will be fine之類嘅sup9 野(揾過自己班主任傾,佢真係好好人唔係我應該情緒都崩潰左

然後我自己開始頂唔順(我知我pk),有時聽到佢又喺度講老豆點點點 會燥底 之後一次我燥完我靜落嚟就叫佢不如揾你個best friend 傾訴下啦 我自己唔係大人又會燥底 你同我傾可能有反效果 我好難控制自己情緒(依度我一直好內疚 好似嫌棄佢咁

然後之後老母真係好左幾多 (雖然都發生左好多事

而家就兩老達成左唔知咩協議(類似然後唔搵個第三者之類),老豆都開始顧家 態度又有改變 老母情緒亦都好左好多 成日同frd出街 同我提起老豆D衰嘢都唔會爆喊

雖然好似睇落冇事又冇離婚,但其實大家心入面都有條刺,老豆老母點諗我真係唔知。

但我自己仲記得日日返到屋企睇到老母喺度爆喊 個種無力感、失望同壓力,仲有老母老豆無數次嘈交既場景。

同埋我覺得屋企唔會再好似以前咁,然後你要我詳細講出嚟,而家變成點,我又反而講唔出,但係就係好似少咗啲嘢咁,可能係信任?

Sorry for 1999 我自己唔叻文字表達,同埋上面其他好多嘢未講,只係好簡略咁樣概括左,但係都係好長,其實我想表達嘅係,如果你講到出嚟一段時間你會好辛苦,如果樓主想知更多可以再問我
痴線梗係唔好屌柒老豆
搜集證據同時諗辦法拎佢啲錢
一陣揚咗佢收埋啲錢/轉啲錢比二奶你就乜都無得淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞