有冇人報左今年RMIT…

201 回覆
2 Like 17 Dislike
VTC Shape, 過去澳洲讀貴好多,張cert一樣
VTC shape都要讀3年? 我之前睇好多都係一兩年
同埋澳洲local cert同shape既認受性唔係唔同咩
如果移民澳洲應該locol cert好啲?
諗住報pt ee,
諗緊報rmit定polyu speed
VTC Shape讀兩年八個月,出埋cert就差唔多三年。對應返澳洲RMIT果面係四年制program, IVE HD可以由year 3 entry, 只需要讀RMIT year 3 & 4的科目就可以畢業。 兩張cert一模一樣,除非你分別到有咩唔同。如果移民就直接過澳洲讀啦,仲要比錢VTC賺做乜。
仲要有澳洲placement喎
咁shape 同 speed邊個好啲 eg. IT
留香港又好過英澳又好
Design (Digital Media) 畢業
3 年好chur
印象中無hon無得考牌
Pass係無得考牌
讀得呢個program大部份都唔打算考牌,影響不大。
MIT緊係讀啦
皇家麻省理工學院
rmit得某啲科同fyp會用黎計hon。理論上呢幾科有HD,就算其他科爛曬都可以1st hon

不過gpa就計曬所有科既
真係好chur咩 我報咗ft讀
有無人part time收到offer
Part time 的free rider相當普遍,最好同幾個朋友一齊讀。
2.68
2.3/2.4 都好似收,RMIT收分比Thei仲低
pt ft收分一樣?難唔難讀?
FT/PT 收分唔會差太遠。FT好少人讀,未必收夠一班(30人)。要合格唔難,再高分就難。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞