有冇人報左今年RMIT…

201 回覆
2 Like 17 Dislike
有conditional offer, 但諗緊好唔好讀。學費成17期,仲要讀3年,咩青春都冇晒。有冇人有呢種掙扎?
我呀哥今年30歲 ive Civil pt graduate
今年報左Rmit PT civil
工程有degree變左基本野,幾多歲都要讀架啦
啱啱都報左RMIT PT CIVIL,唔知幾時會有offer
讀過
真係好辛苦,好多assignment同PROJECT
當年晚晚都要同成班GPMATE出黎做先搞得掂
咁得人驚
讀CM? 真心驚畢唔到業
其實我只係求合格
Groupmate真心重要
有冇人諗住過澳洲讀呢間
RMIT..
不如問下Monash 收唔收同學費係咪唔係差太遠。
Melbourne Uni.就應該好貴

講返RMIT, 我suggest 去澳洲讀U 都係讀group of eight (個八間大學) 好d ,多d 人識(如果你返香港既話)

利申:十幾廿年前Monash U 畢業
生活費同學費太貴,學生簽證一星期打工最多20個鐘,計唔掂條數
香港讀呀
愈聽愈擔心 驚係咁retake
唔諗住番架啦,Monash 同Mel 學費要700-800k 同要讀3年
Rmit 就兩年400k學費到
咁conditional offer 係咩?
我以為去到要讀幾個week 英文,但香港讀都要定點? 唔明喎
手誤 17萬先啱
Degree 香港讀 同vtc合辦
Okay. 咁依家問題係?錢?時間?怕讀左無人認?
有冇話3年學費 大約 幾多?
半工讀? 屋企人供? 定你打算借學生資助之類
讀完3年25 歲未?
唔好自爆,約數得啦。。
Civil workload都好重,part time 每sem兩科等於以前讀ive 每sem 4科工作量。
驚咩呀 咪又係deadline fighter
最緊要有個好gpmate 咁就保你平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞