有冇人上過吳瑞麟堂?

87 回覆
1 Like 52 Dislike
任何收費既財演kol即係話俾你聽佢自己做trade 搵唔到食/要補底
睇佢地啲免費料都浪費時間
不如將啲錢自己落場好過
我以前都係咁諗

不過當我睇得越多,聽得越多,其實個實情未必係咁。

首先,好多從事投資嘅人,佢哋教人係教一套方法。
例如吳瑞麟就坦然係youtube或文章中分享佢係學邊個前輩嘅方法。

而無論阿諾(投資唔講廢話)或阿豬(移民日記)都係話只要係貫徹同一個方法,而唔係跟自己嘅情緒,唔需要有八九成把握都會落注。

而根本有咁多隻股票,某何一個人都冇可能睇晒玩晒。

而花時間開班教人,本身係穩賺。零風險,有時間咪教囉,其實同佢哋套方法有冇用,其實冇必然關係。
你係佢學生?
唔show trade record 全部都係吹水為主
你有冇睇過佢寫個本書架?
youtube只睇chart reader cup

利申:打手
吳瑞麟垃圾仆街黎
係上就上Terry Sir
你用4880上博客來買幾十本投資書會唔會好啲?
cup sir 真係冇得彈。呢d先係圖表派。全部野都有根據。次次睇都學到野 但偏偏呢d channel 就好少view. 個個都淨係想要 no. 不勞而獲
唔明,你意思係話我唔識分?

不過我開哩個題,就係想請教大家,請多多指教
認真問,你係咪畀錢上過佢堂,做咗佢學生,然後佢唔答你嘅先?

如果真係就仆街喎

但如果冇俾過錢就唔係咁講
佢呢排啲操作好差
上咩堂?點解唔自學
所以我咪問下大家囉
即係如果上完佢堂等如白交錢嘅,咁唔上啦

個個都自學到咩
正常,牛市嗰陣個個都股神,市況一chok就現形
可以肯定答你上乜堂都等如白交錢
隊長同cup都join過,只可以講,隊長炒野勁過cup唔只幾班
條友只係炒e個 果個,乜9市評又係左炒右炒,個期權班Facebook group 直頭笑話…成日扮唔係財演,佢最係財演

以前又自稱咩家族基金經理,其實都唔知係吳家 定根本9吹
市況差 好難搞 得mm 賺到錢
隊長係咪比較短線?cup 好似係中線 ? 佢d止蝕位好遠
佢係最早嗰批炒美股同香港講美股
已經半退隱狀態
只可以話佢依家已經唔多浦頭
傳媒多數都去到個市水尾又或者諗唔到有咩話題
先會諗起佢搵佢做訪問
咁你白交過邊個既錢?
睇晒佢d 書未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞