有冇人上過吳瑞麟堂?

87 回覆
1 Like 52 Dislike
佢有個朵叫「美股隊長」

美股隊長美股入門班 ,HKD4880

我本身從來冇上過類似嘅堂

還是上林本利,龔城嗰啲比較好?
勸你上呢啲堂都唔好抱有好大期望令你贏錢
隨時係令你輸大錢嘅開始
其他唔知但龔成一定係垃圾
早排見標題話佢買比特幣賺左唔知幾多倍,近排見標題話佢叫人唔好揸比特幣定放曬啲比特幣
全部財演都係垃圾
請講多少少
好多時吸引到你去睇呢班財演有幾勁賺幾多都係因為嗰市況大牛市,但當你想跟佢地揾食嘅時候個市其實好多時都已經到尾水,佢地啲方法亦開始失效,令你係咁止蝕/坐蜓....
而個市好唔好有咩風險根本冇一個財演答到你
因為大家其實都係估估下
上施傅堂囉
大牛市我買乜都賺
夠膽入就有得賺
我淨係知道響街已經見唔到謝瑞麟
佢係香港比較早叫人買美股
不過佢投資策略比較短
你睇下自己跟唔跟到
其實佢都係跟mark minervini. 直接去買mark 既書睇啦。3本加埋都係4, 500蚊。但係可能學到終身受用既知識
mark minervini睇市都唔係成日準,成日反手
佢專長唔係睇市,睇錯都冇所謂啦。佢自己識炒 fatfat. 但其他人複製唔到佢

https://financial-competitions.com/
複製唔到姐係上佢堂都嘥氣,又係自己打飛機
咁又唔係。實有d 得著既。可能對自己既trading plan 有inspiration。但妄想可以100%copy 到佢既方法同成續應該冇人做到
與其學識睇市,點解唔去學造市?
岩,入完貨之後係twitter講句i have a position, 就會成班人幫佢推高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞