出乎意料嘅驚喜之作 — 《手捲煙》

574 回覆
340 Like 31 Dislike
文尼好撚廢
明明係南亞仔 但戰鬥力等於零
臨尾以為會係超哥文尼雙雄一齊殺出重圍
有啲失望 但都算打得幾勁
咪ON9啦
兩個男CLOSE D就話人係GAY,真係俾D BOY LOVE漫畫荼毒

COME ON,男人之間有所謂既兄弟義氣OK
就算而家同性戀唔再係禁忌,變左係公開談論既話題。都唔代表2個男既互相幫忙就係GAY
依啲叫酷兒閱讀
運用個空間同鏡頭走位都拍得靚,香港嘅戲同劇都好少注重呢啲野。另外配色同燈光都好帶到個氣氛。
呢個好玩
我堅笑咗
用南亞裔香港人係用得靚。

超哥「華籍英軍」嘅身份,係由97前作為主流到97後淪為異類、他者。南亞裔嘅文尼就係97後天生嘅他者,亦暗示新一代香港人係界定「誰是香港人」嘅時候對「中國血緣」嘅態度。
仆街都無分你地我地.
要阻止兄弟義氣BOY LOVE化

其實
你點睇我」
「一般般啦」
「一般般都有一般般嘅優點

呢度我覺得係佢之前累到兄弟輸錢自殺,個個都當佢係衰人

佢想覺得自己唔係咁衰,所以捉條有少少交情又唔太熟既,問佢覺得自己點
想借人把口證明自己唔係真係咁PK
笑撚左,咁文尼同女按摩師有床戲囉
OK
「抽手捲煙,先要慢慢捲煙,用口水黏好捲紙,你傳給我接,代表信任,也是感情傳遞。」
如果2個男既互相幫忙,就俾人話GAY

咁D男人就會為左避嫌,同其他男人保持距離,唔互相幫忙,互相敵對

社會上個個男人都係獨立個體
咁D女人個個一對對,三五成群

男人好易俾女人恰

利申:親眼見識過女人逢2個男人吹水,就話佢地GAY情乜乜乜

好撚癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞