生態片 科莫多龍開餐

761 回覆
512 Like 119 Dislike
人道其實唔只係動物,政權亦可以當其他人係畜牲。 當然人有「報仇同反抗」習性,所以上位者劏人丶食人丶屠人丶虐人都唔會畀其他人知。
獅子都會掏肛
真係最殘忍死法
唔救 因為佢樣衰
綠IG都好撚慘 被當寵物引入左去
D人唔知佢可以養到咁大就棄養佢
而且佢又係菜動物,比人掉左咁緊係自己搵野食
咁就做左入侵種,呢排仲比台灣人妖魔化得好勁
源頭咪又係棄養班仆街衰
所以被情感主導去人道既人咪繼續人道 冇問題
被情感主導去非人道既人點解要被認為唔正確先

既然你講得"平衡"唔傾向一邊, 咁人道方同非人道方唔係都係一種平衡咩?
更何況人道既人 都唔會對所有物種人道
最簡單例子 害蟲就要滅絕?
我覺得逼人去愛惜自己重視既野只係自私同霸道
姐係我傾向係同人分享自己既價值觀而唔係直接認為想法唔同方向既人就係錯誤咁樣
科莫多龍係古生物種去其他地方其實係「送死」
好撚難食
佢地會食死屍爛肉乜都食所以佢地d 肉好臭
獅子老虎都唔會食佢地
好奇一問

一個成年男人夠唔夠科莫多龍打?

(如果可以現場拎樹枝做工具)

我見條龍啲動作都唔算靈活
其實唔難
啲獅子太肚餓啦
見晒胸骨
用樹枝未必打得佢入
反而俾佢用尾鞭一下應該收得皮
至少靈活過普通人先
大佬人哋有毒
01:40 - 02:05
照咁講所有人類既行為都係破壞大自然啦
應該樓都唔好起,水要飲雨水,唔好生火
全部生食,因為一砍落樹度已經係『破壞』緊大自然
有無啲下剋上,捕獵反制食返轉頭既例子同片
你宜家住緊既地方咪又係人類破壞動物自然棲息地得番緊
你用緊既科技咪又係經工業革命發展出黎,背後做左幾多污染,破壞左幾多物種
夠薑就唔好開冷氣,唔好坐任何交通工具,唔好食肉,因為你做任何以上既行為化表你貢獻全球暖化,全球暖化就造成物種滅絕
偽善撚
記得帶津露水炮
唔好被佢咬到口水噴到你傷口面應該得既 走埋踢佢一腳試下拋佢
似綁住雙鹿,監生餵多.........

依個島既科莫多龍受保護動物黎,完全無天敵.......
原隻鹿bb吞咁勁?骨都唔使吐
好似話痛到一個位就開始麻木
以前凌遲都係咁 睇果個想像既恐怖 多過被食果個
簡單黎講佢撲埋黎唔好比佢咬到條頸 夠pot既直接一拳打入佢個口度 佢第一下一定扯唔斷隻手 機會黎啦 依個時候用第二隻手打鼻/插眼 佢好快就落荒而逃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞