生態片 科莫多龍開餐

761 回覆
512 Like 119 Dislike
食到成口草
真 如果係非洲地方無端端見到幾條呢啲造型既人向住我咁行過嚟我真係覺得應該跑都無用
野外獵食果d 好睇d
呢條片垃圾wor, 完全影唔到點咬得中, 做乜9
食袋狗 笑左
分分鐘拍片條友有把槍傍身
開幾多槍先打得死哂
唔知附近仲有無同黨走出嚟
鬼唔撚柒知咩係動物都會簡廢嘅嚟食啦 依嫁純粹問依兩隻隻抽邊個會贏啊on9 咪撚係到懶醒啦on9仔
又諗起有個鱷魚潭, 無啦啦有條鱷魚咬另一條隻腳再地獄翻滾, 成隻腳甩左出黎
大自然好恐怖
好在投胎做人
雖然好多人都話唔應該干擾大自然規律
但人類其實都算係大自然一部分?
所以當時拍攝者救或者唔救(唔講道德) 都應該係大自然規律裡面既決定

定人類因為有左道德觀 已經係超然既地位
所以先要諗救定唔救先係啱?
植物都好慘
成日比其他動物食

p.s.唔計捕蠅草個類
進化咗個隻就唔再係鹿啦
知道隻鹿大肚拍片果個就破救一救隻鹿啦,d 龍食少餐會死咩
成班等撚左好想好想搵個位話人類偽善,終於有件假膠講左句曲到無得再曲既野,成堆好似谷左10日精,個肥婆未露樣淨係露左條波罅都噴精咁噴哂出黎
大肚婆都食 好冇人性囉
救定唔救啱唔啱呢樣野無從定論 人類之前無道德善惡標準 而只有大自然規律
你話救 阻止咗科莫多龍進食 餓死佢
你話唔救 一屍兩命好悽慘喎 救咗佢
所以到頭嚟人救動物都係基於私見,自己定咗受害者同加害者,但噉做係咪話錯呢唔知,冇第三把聲話究竟啱定錯,人執意要做認為弱肉強醫你奈佢唔何,始終佢站喺最頂層,有力量去做去決定生死,但可以做同噉做係咪啱係唔同,只不過人類嘅私心戰勝咗自然界嘅私心
正如有人問點解唔食得狗肉,你可以照食,但人類社會中會有人鄙視你,你侷住要跟人類社會做人,如果唔係佢地用自己嘅力量強加道德善惡標準於你身上將你淘汰,你可以話佢地虛僞僞善點可以強加標準於其他人,但呢個世界無話強加標準係啱定錯,大家暫時係信奉強者有理噉解,你無力反抗佢地嘅私心而維護自己嘅私心,你就被標榜為錯
好似係 有錢佬係冇天敵 好彩呢個世界好公平 係人都要死
其實係
動物都可以救動物

不過有時會幻想,如果隻龍食緊人......
請問佢可以點救?
你個形容好貼切
你救得一隻,救左唔到第二隻
你又知?
睇到反胃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞