我應該買xbox series X 定gaming PC?

99 回覆
7 Like 18 Dislike
仆街思維.....
XSX都係四千幾 三倍咪萬二三 差唔多啦
問得出呢啲問題
一律建議買console
珍 console成本低壽命長,一部玩五年以上無壓力

pc煩到仆街
宜家$12000仲有無
E家緊係無,炒到咁
好想換到電腦
其實樓主問得出都知佢唔係heavy gamer
Xbox夠做啦

同埋睇Microsoft 個勢,未來Pc同console個分別應該會越黎越細
今年內點睇都唔似會番去正常價位 一係炒價入 一係跟機砌
有d game 係一邊獨家另一邊冇

超級無限金錢就why not both

大把錢冇所謂但只想2揀1 就 pc >xbx

錢銀有限或者可以有其他用途就 xbx 唔使諗,除非你好中意玩 aoe果類

上面講 stream 果d indie game你用部 19pc都玩到9成,根本搵笨

利申 macbook + xbx 打機打到唔夠時間瞓覺
唔知xbox multiplayer ser係咪連埋PC
無就少大堆cheater
Gamepass 正價都係百零蚊個月,你玩forza玩一個月放返出去都差唔多跌百幾,搞咁多野做乜
你使乜擔心埋廠商果份
個個睇Netflix咪冇人睇戲?
個個聽apple music / sportify 咪冇人買碟?

入gamepass果d多數唔係新game啦,都係遲半年至一年開始減價果批,但就算減價你都唔一定會買

第一日就入gamepass一係收左m記一大舊錢,一係m記第一廠

不過m記買完b社,加埋本身嘅ip,都已經好多野玩
我最後揀xbox
主要係筆直問題同砌唔到機
一開始想砌嘅時候係cpu 缺貨(3600x)
跟住之後就gpu缺貨兼加價,仲要下下全單捆綁咁買
腦場捆綁嘅老母版/RAM/牛又唔係我想要嘅

另外,要同級玩到大作pc, 冇一萬都要8000
最後我買xbox+27" 4k moon+3年gamepass加埋都唔使一萬
而且唔使理upgrade問題,等你有錢用pc完返gamepass啲game又得
你望下個upcoming list 再講
我仲等緊ps5,不斷抽
唔知flight sim xbox 等於pc咩level
買電腦啦,xbox 只有車搶球好玩🤣
Xbox冇game 玩,買神機啦👍🏼大把貨
又有獨佔作👍🏼
使乜15k, 10k夠啦, 除非你要砌40系列
display card炒完價幾個月啦
屌舊po黎, 邊個po舊文上黎
估唔到推返上來

sorry 我最後買左 ps5
索狗PR反串 拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞